Luchtkwaliteit in orde na zware bedrijfsbrand in Bilzen

De brand op het bedrijventerrein van fotobedrijf Elka is onder controle. Door de enorme brand zijn grote delen van het bedrijf in de as gelegd. Volgens burgemeester Frieda Brepoels is de luchtkwaliteit in orde en kunnen geplande activiteiten in de buurt gewoon doorgaan. De brandweer blijft stand-bye om eventuele opflakkeringen meteen op te merken.

joge

“We hebben vanmorgen met de verantwoordelijke diensten, politie en brandweer de actuele stand van zaken overlopen en daaruit blijkt dat er geen enkele reden is voor ongerustheid. In de buurt rezen immers enkele vragen over de luchtkwaliteit. Alle vensters en deuren mogen weer open en ook alle geplande activiteiten onder andere door de sportclubs aan de overzijde van het bedrijf kunnen gewoon doorgaan”, verduidelijkt burgemeester Frieda Brepoels.

De brand ontstond wellicht in de hal waar op de benedenverdieping ook chemische stoffen lagen opgeslagen die werden gebruikt in het proces van foto-ontwikkelingen. De brand ging gepaard met een enorme rookontwikkeling, maar gevaar voor de volksgezondheid is er nooit geweest volgens de hulpverleners. “De brandweer heeft met een systeem van compartisering de meest kwetsbare delen van het gebouw meteen weten veilig te stellen. Vandaag komt het parket en experts ter plaatse om de reden van de brand in kaart te brengen”, stelt de burgemeester.

“We danken de brandweer en politie voor het geweldige werk dat ze verzet hebben en dank ook aan de mensen om de aanwijzingen van de hulpdiensten goed op te volgen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer