Basketbal BNXT League halve finale play-offs Telenet Giants Antwerp-Limburg United

Valse start voor Telenet Giants Antwerp in halve finale play-offs

Antwerpen -

Telenet Giants Antwerp nam een valse start in de halve finale van de play-offs. De sinjoren openden na een zwakke prestatie met een nederlaag in de Lotto Arena tegen Limburg United. Vrijdag volgt in Hasselt het tweede duel. Wie driemaal wint, is gekwalificeerd voor de finale. “Limburg United was meer klaar,” zei Jo Van Buggenhout.

Patrick Ceulemans

Telenet Giants Antwerp is na de eerste wedstrijd van de halve finale meteen zijn thuisvoordeel kwijt en moet in deze best of five-serie nu éénmaal in de Alverberg van Hasselt winnen. Vorig seizoen verloren ze ook het eerste duel van de halve finale in de Lotto Arena tegen Limburg United en zetten ze dat onmiddellijk recht in de Alverberg van Hasselt. Benieuwd of de sinjoren dat huzarenstukje opnieuw waarmaken?

Maar liefst drieduizend toeschouwers daagden op voor de eerste wedstrijd van de halve finale van de play-offs in de Lotto Arena. De vele Antwerpse fans zagen de Giants de start een beetje missen (8-11), maar Roby Rogiers hield de Antwerpenaars wel in het spoor van de Limburgers: 13-14. Met ook Keevan Veinot ging het naar een 18-15 Antwerpse bonus na het eerste kwart.

Roby Rogiers bleef dominant in the paint, maar de Antwerpse bommen vielen niet tegen de zoneverdediging van Limburg United. Een 22-15-bonus kon daardoor niet worden uitgebouwd. Quentin Serron zorgde voor de aansluiting (25-24) en met de eerste punten van Jonas Delalieux en een score on the buzzer van de eerste helft ging het naar een 35-39 tussenstand in het voordeel van de Limburgers.

Telenet Giants Antwerp mist volledig de start van de tweede helft. Geen focus in de verdediging en dus vooral een stap te traag op de vinnige drives van Limburg United. Met ook nog twee bommen van Jonas Delalieux ging het snel naar een 39-50-bonus voor Limburg United.

Met een 6-0 tussenspurtje vocht Telenet Giants Antwerp zich een beetje terug in de match: 45-50. De Sinjoren vonden hun momentum niet en meer had het team uit team uit Hasselt niet nodig om via Quentin Serron en Maxime De Zeeuw door te duwen naar 45-58. Yoeri Schoepen milderde met een bom voor de Giants naar 51-58.

Geen ritme

Ook in het laatste kwart was er te weinig ritme in aanval. Krampachtigheid was de norm en Limburg United bleef na de vijfde fout van Roman Penn (55-64) dan ook domineren. Rasir Bolton bracht met zijn eerste driepunter (58-65) nog een sprankeltje hoop. De Giants leden echter vele balverliezen (zeventien stuks) en een energieke Myles Cale duwde door naar 61-70. Met een ultieme eindspurt ging het nog naar een 67-70 Antwerpse remonte. De ervaren Cliff Hammonds reageerde direct met een bom (67-73). Justice Sueing dropte nog drie opeenvolgende bommen (76-79) en zorgde met twaalf seconden op de klok nog voor spanning. Maxime De Zeeuw stelde met twee vrijworpen de verdiende Limburgse zege veilig.

De Giants werkten slecht af (26 op 51 en 6 op 24 driepunters) en Limburg United scoorde 11 op 25 driepunters. “We namen te veel slechte beslissingen en details beslisten de wedstrijd. Jammer genoeg in ons nadeel,” zei coach Ivica Skelin.

“Het geloof in de winst kwam te laat. Willen we succesvol zijn tegen dit Limburg United moeten we een ganse match met de focus van het vierde kwart spelen,” voegde Jo Van Buggenhout daar nog aan toe.

Telenet Giants Antwerp-Limburg United 76-81

Kwarts: 18-15, 17-24, 16-19, 25-23

Telenet Giants Antwerp: Veinot7, Van Buggenhout 2, Sueing 22, Schoepen 10, Rogiers 12, Mwema 0, Jovanovic 4, Kreuser 4, Bolton 15

Limburg United: Penn 8, Cale 19, Serron 16, Lesuisse 2, Lambot 1, Delalieux 15, Ceyssens 4, Van Ounsem 0, De Zeeuw 10, Leemans 0, Hammonds 6

Programma halve finale play-offs

Vrijdag 17/5 20.30 Limburg United-Telenet Giants Antwerp

Zondag 19/5 15.00 Telenet Giants Antwerp-Limburg United

Woensdag 22/5 20.30 Limburg United-Telenet Giants Antwerp (eventueel)

Vrijdag 24/5 20.00 Telenet Giants Antwerp-Limburg United (eventueel)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Basketbal