Fiorentina spaart zijn krachten: tegenstander van Club Brugge verliest van Hellas Verona, maar treedt wel aan met hele B-ploeg

Drie dagen voor de terugwedstrijd in de halve finales van de Conference League heeft Fiorentina een 2-1-nederlaag geleden tegen Hellas Verona. De tegenstander van Club Brugge trad wel met een B-elftal aan.

Maarten Vanhoof

Van de elf die tegen Club Brugge aan de aftrap verschenen waren startte enkel verdediger Luca Ranieri aan de partij tegen Verona, de nummer 14 uit de Serie A. Spelers als Andrea Belotti en Giacomo Bonaventura maakten hoogstens een half uur vol. Grote man Nico Gonzalez zat zelfs niet op de bank.

De wedstrijd zelf leert ons dan ook niet veel voor de clash tegen Club Brugge. Fiorentina kwam iets voor het kwartier op achterstand na een strafschop. Voor rust kwam het weer langszij na een doelpunt van Castrovilli. De assist kwam van M’Bala Nzola, tegen Club nog matchwinnaar met de late 3-2.

Hellas Verona hield de drie punten uiteindelijk wel nog thuis. Noslin beslistte de partij op het uur met de 2-1. Geen geslaagde generale repetitie voor Fiorentina, al spaarde de club uit Firenze vooral krachten voor de terugwedstrijd van woensdag. En dat kon Club niet tegen Antwerp.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Buitenlands voetbal