Rally

Kurt Boone maakt debuut in Rallye de Wallonie: “Hopelijk blijven we eens gespaard van pech”

Kurt Boone kende dit seizoen nog niet veel geluk met zijn Ford Fiesta Rally2.© David Mares

Lo-Reninge -

Kurt Boone is dit weekend de enige West-Vlaamse Rally2-piloot aan de start van de Rallye de Wallonie. Na een moeilijk seizoensbegin hoopt de Fiesta-rijder, dit keer opnieuw bijgestaan door de Limburgse Yani Goffart, vooral op een weekend zonder pech.

Jeroen D'hulster

Kurt Boone kende dit seizoen nog niet veel geluk met zijn Ford Fiesta Rally2, een wagen waar hij pas sinds eind vorig jaar mee actief is. “Nee, tot dusver zat het zeker nog niet mee”, vertelt de 34-jarige Pollinkhovenaar, die een podiumplaats in de Short Rally van Moorslede als enige resultaat kan voorleggen. “Verder kenden we vooral mechanische problemen, terwijl we in de Rally van Haspengouw van de baan gingen met een leegloper. Het mag gauw eens keren. De auto ligt me wel en de snelheid is er ook, denk ik, maar we moeten gewoon eens wat geluk kennen.”

In zijn BK-programma gaat Boone dit weekend voor het eerst de Rallye de Wallonie ontdekken. “We zijn vorig weekend gaan verkennen en voor een eerste keer ginder is het toch wel moeilijk. Heel veel op en neer, een afwisseling van stukken waar je heel veel grip hebt en dan weer erg weinig, blinde toppen,... Er zit eigenlijk een beetje van alles in het parcours. Op het onverhard en de slechte stukken asfalt zullen we vooral het geluk moeten hebben om niet lek te rijden.”

Kurt Boone vormt opnieuw een duo met de jonge Limburgse Yani Goffart.© David Mares

Net als in Sint-Truiden en Tielt vormt Boone een duo met de jonge Limburgse Yani Goffart. “Heel veel hebben we nog niet samen kunnen rijden omdat we al twee keer vroegtijdig aan de kant stonden. Hoewel ze nog niet enorm veel ervaring heeft, doet ze zeker haar best. We zullen zeker nog wel samen in het BK verschijnen dit jaar.”

Rally van de Monteberg

De Fiesta-rijder maakt zich geen illusies wat betreft het eindresultaat. “Er staan 21 Rally2-wagens aan de start en onze Fiesta is zowat de oudste van het pak. Als we kunnen aankomen zonder problemen of lekke band, zal een goed resultaat er sowieso wel inzitten, denk ik. Een beetje aansluiten bij de top tien, daar zou ik echt al heel tevreden mee zijn. Ik hoop vooral om eens van pech gespaard te blijven. Ook en vooral om daarna volgend weekend zorgeloos naar de Rally van de Monteberg te gaan, een thuiswedstrijd voor ons.”

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen