Dassen (Volt) aan VVD en NSC: ga niet met Wilders in zee

Nieuws
Door te praten met de PVV over het vormen van een kabinet, maken VVD en NSC volgens Volt-leider Laurens Dassen "normaal wat in een democratie nooit normaal zou mogen zijn". Dat zegt hij op het Volt-congres in Apeldoorn. "Doe. Het. Niet" is Dassens oproep aan VVD-voorvrouw Dilan Yeşilgöz en Pieter Omtzigt (NSC).
anp
zondag 28 april 2024 om 15:22
Afbeelding
beeld anp

Omtzigt en Yeşilgöz zouden wat Dassen betreft leiderschap moeten tonen. "Want elke dag is er één waarop jullie kunnen omdraaien. Want als je een leider bent, dan durf je te staan voor de democratie en de rechtsstaat, dan durf je te staan voor datgene wat ons allemaal verbindt."

Dat weglopen van de formatietafel tot kiezersverlies zou leiden, moet volgens de Volt-leider niet uitmaken. Die zaken zijn relatief vergeleken met "regeren met een eenmanspartij die sinds jaar en dag discrimineert, het geloof in onze onafhankelijke rechtspraak uitholt en journalisten verguist".

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Docenten UvA geven 'her en der' wat onlinecolleges

Er worden dinsdag 'her en der' online wat colleges gegeven door docenten van de Universiteit van Amsterdam (UvA), laat een woordvoerder van de universiteit weten.

Afbeelding

Universiteiten en hogescholen publiceren regels voor protesten

De universiteiten en hogescholen in Nederland hebben dinsdag hun gezamenlijke regels voor protesten gepubliceerd. Een groot deel ervan was in de afgelopen dagen al bekend geworden. Zo willen de instellingen niet onderhandelen met demonstranten die hun gezicht bedekken.

Afbeelding

Twaalf EU-ministers vragen met spoed om EU-analyse over Georgië

De Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken Hanke Bruins Slot en elf EU-collega's hebben een dringende brief geschreven aan de EU-buitenlandchef om er bij het Georgische parlement op aan te dringen tegen een omstreden wet te stemmen.

Afbeelding

Politie Mumbai onderzoekt dodelijk ongeluk met enorm reclamebord

De Indiase politie heeft een strafrechtelijk onderzoek ingesteld naar een ongeluk met een groot billboard in Mumbai. Het bord van 70 bij 50 meter stortte bij slecht weer op een tankstation.

Afbeelding

Universiteit Eindhoven gaat in gesprek met demonstranten

Het College van Bestuur van de Technische Universiteit Eindhoven gaat dinsdagmiddag in gesprek met de pro-Palestijnse demonstranten die sinds maandag op het terrein bivakkeren. Volgens een woordvoerder van de universiteit staat de afspraak gepland aan het begin van de middag.

Afbeelding

Rechter geeft ExxonMobil geen uitstel schadebetalingen Groningen

ExxonMobil krijgt van de rechter geen uitstel voor bepaalde betalingen rond de schadeafhandeling van de gaswinning in Groningen. De kortgedingrechter in Groningen heeft een verzoek voor de opschorting van de betalingen door het Amerikaanse olie- en gasconcern afgewezen, omdat h..