World Central Kitchen hervat activiteiten Gaza na dood medewerkers

Nieuws
World Central Kitchen (WCK) hervat haar activiteiten in Gaza, meldt de humanitaire organisatie op de eigen website. Begin april verloor WCK zeven medewerkers door een Israëlische luchtaanval op een hulpkonvooi.
anp
zondag 28 april 2024 om 18:13
Afbeelding
beeld anp

Aanleiding voor het besluit is de humanitaire situatie in Gaza, die volgens WCK ‘nijpend’ blijft. ‘Tot nu toe hebben we ruim 43 miljoen maaltijden gedistribueerd en we willen er graag nog eens miljoenen bezorgen’, aldus de vanuit Cyprus opererende organisatie.

WCK zegt 276 vrachtwagens, goed voor bijna 8 miljoen maaltijden, klaar te hebben staan om via de zuidelijke grensovergang bij Rafah binnen te rijden. Ook zouden er vrachtwagens met voedselhulp gereed zijn om vanuit Jordanië naar Gaza te rijden.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Musk moet opnieuw getuigen in onderzoek naar overname Twitter

Een Amerikaanse rechtbank heeft bepaald dat Elon Musk opnieuw moet getuigen in het onderzoek van de Amerikaanse beurstoezichthouder (SEC) naar zijn overname van het sociale medium Twitter voor 44 miljard dollar. Dat blijkt uit gerechtelijke documenten.

Afbeelding

In Oekraïne gaat stroom op rantsoen door Russische aanvallen

In Oekraïne is stroom op rantsoen gegaan omdat er weer een tekort is door grootschalige Russische aanvallen op energiecentrales. Ook is de temperatuur aanzienlijk gedaald.

Afbeelding

GameStop schiet omhoog op positief Wall Street

De Amerikaanse beursgraadmeters kozen de weg omhoog dinsdag, in aanloop naar een belangrijk Amerikaanse inflatiecijfer dat woensdag naar buiten komt. Computerspellenverkoper GameStop maakte een opmerkelijke koerssprong van ruim 60 procent.

Afbeelding

Meta stopt met Workplace, de zakelijke versie van Facebook

Socialemediabedrijf Meta Platforms stopt met Workplace, de zakelijke versie van Facebook. In de komende twee jaar wordt de dienst geleidelijk uitgefaseerd en blijft operationeel tot eind augustus 2025, zegt een woordvoerder.

Afbeelding

Demonstranten Maastricht mogen nog een nacht blijven

In Maastricht mag in de nacht van dinsdag op woensdag een groepje pro-Palestijnse demonstranten blijven slapen. Dat gebeurt onder dezelfde voorwaarden als afgelopen nacht, meldt de universiteit.

Afbeelding

Onlinebank bunq gaat ook verzekeringen aanbieden

Bunq gaat vanaf dinsdag reisverzekeringen aanbieden. Het is de eerste verzekering van de Nederlandse onlinebank. Met de doorlopende reisverzekering, die wereldwijd geldt, kunnen klanten volgens bunq ook schade aan een huurauto en noodgevallen tijdens een zakenreis vergoed krijg..