© Bart Borgerhoff

Plus ArtikelBelisia 1 Jong KV Mechelen  0 voetbal tweede afdeling vv b

ANALYSE. Onze Belisia-watcher: “Ambities waargemaakt met behalen van titel en nu maar bidden...”

Belisia heeft zondag de titel gepakt in tweede afdeling VV B. Het team van coach Licata won tegen Jong KV Mechelen, terwijl concurrent Sp. Hasselt onderuit ging in Rupel-Boom. Onze Belisia-watcher Rudi Smeets analyseert het seizoen.

Rudi Smeets

In de aanloop naar de huidige competitie stak Belisia zijn steile ambities niet onder stoelen of banken, getuige daarvan de aanstelling van Stijn Vreven als T1. De Diepenbekenaar pakte echter al in juni zijn koffers om naar Oostende te verkassen. In zijn plaats kwam een minder klinkende naam, Mirko Licata. De leerkracht LO wist verrassend snel zijn stempel te drukken, daarbij geholpen door een talentinjectie. Met de komst van onder anderen Maus, Spruyt en Aka Etien kwam er zowel achterin als op het middenveld kwaliteit bij. Voorin was dat niet het geval. Valcke kwam met adelbrieven over van Patro, maar slaagde er niet in de verwachtingen waar te maken.

“Bij Belisia moeten ze bidden dat Patro goudhaantje Bounou niet terugroept”

Rudi Smeets

Belisia-watcher

Licata was blij dat hij kon terugvallen op good old Martin-Suarez, maar het was toch vooral patron Wijnen (12 goals) die voor de productiviteit zorgde. Hoe dan ook, in bepaalde matchen was scoren een probleem en werd de voetbaltechnische dominantie niet omgezet in puntenwinst. “Zet de spitsen van Hasselt in onze ploeg, en we waren allang kampioen”, klonk het vorige week nog. Het moet wel gezegd dat winteraankopen Bongiorno en Bounou het niveau optrokken. Vooral laatstgenoemde mag een ruim aandeel opeisen in de titel. Bij Belisia moeten ze bidden dat Patro hem niet terugroept.

© BB

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer