© bfm

Regenweer zorgt voor verkeershinder: ongevallen, verstopte putjes, afgesloten straten en verlaagde maximumsnelheid

Het heeft het afgelopen weekend bij momenten stevig geregend en dat liet zich vooral op de weg merken. Op verscheidene plaatsen moesten straten, of toch delen ervan, worden afgesloten vanwege wateroverlast.

dvd

Op de aansluiting van de Antwerpse ring vanuit Nederland naar de A12 richting Brussel was zondagvoormiddag de rechterrijstrook een tijdlang versperd door wateroverlast. Ook op de E313 richting Ranst, ter hoogte van Wommelgem, zorgden een ongeval en wateroverlast ervoor dat twee rijstroken moesten worden afgesloten. Ook de oprit in Wommelgem was versperd.

Er gebeurden zondag ook verscheidene verkeersongevallen, zowel op de snelwegen als op de secundaire wegen. Daarom activeerde het Vlaams Verkeerscentrum het watergladheidscenario, wat inhoudt dat de maximumsnelheid wordt verlaagd.

Sportpaleis

Ook zaterdagavond was al hinder ontstaan aan de oprit naar de Ring aan het Sporpaleis. “Waarschijnlijk door een probleem met de afwatering kwam het water er uit een kolk omhoog”, zegt Gilles Van Goethem van het Agentschap Wegen en Verkeer. Dat zorgde lokaal voor heel wat hinder aan het drukke kruispunt nabij het Sportpaleis, waardoor de politie verkeersploegen ter plaatse moest sturen. De concrete oorzaak van het probleem werd tijdens het weekend nog niet gevonden.

Ook in het zuiden van Antwerpen, met name in Hoboken en op het Kiel, moesten diverse straten worden afgesloten omdat de putjes het regenwater niet meer konden slikken. Onder andere in de Naftaweg, de Schroeiweg, de Emiel Vloorstraat, de Schroeilaan, de Berkenrodelei en op de Herenpolderbrug moest de baan worden afgezet. Werklieden van Water-Link kwamen ter plaatse op de putjes weer vrij te maken. In Merksem ontstonden gelijkaardige situaties.

Van problemen bij particulieren was er dan weer nauwelijks sprake. De brandweer moest zaterdagnacht slechts een vijftal keer uitrukken voor ondergelopen kelders.