Federaal minister van Mobiliteit François Bellot.
Volledig scherm
Federaal minister van Mobiliteit François Bellot. © Photo News

Minister Bellot duidt bureau uit Parijs aan voor objectieve impactstudie naar geluidshinder Brussels Airport

BinnenlandFederaal minister van Mobiliteit François Bellot heeft het studiebureau ENVISA aangeduid voor het realiseren van een impactstudie naar de geluidshinder rond Brussels Airport. Het bureau moet ook met "alternatieve oplossingen" komen die de hinder doen afnemen. Bellot kondigt dat donderdagavond aan in een persbericht.

8 reacties

  • Etienne Vanhoegaerden

    6 jaar geleden
    Goed idee maar dan ook alle luchthaven ineens en ineens ook bouw stop want omklemming van luchthavens door bouw gaat maar verder
  • guy perain

    6 jaar geleden
    Hou liever op met al dat gezever van ''studie'' en dergelijke!! Je woont naast de luchthaven...punt!! Daar moet je mee leren leven!! Die luchthaven brengt geld op en levert banen en vooral...die bestaat al véél langer dan de vele mensen die er rond wonen!!
  • Jef Van De Plas

    6 jaar geleden
    Als het een rapport is dat volledig ontdaan wordt van alle politieke zever, als het een rapport is dat tegen mensen zegt die naast het vliegveld gebouwd hebben dat het vliegveld daar eerst was,als datvrapport inderdaad effectief rekenig gaat houden met de objectieve weers- en vliegveiligheidsvoorschriften, moeten we nog een politieker vinden die dat resultaat van dat rapport durft doordrukken, en tegen de koning eens gaat zeggen dat ze ook over zijn paleis gaan vliegen.
  • Raymond Van gucht

    6 jaar geleden
    Het advise zal sluiten zijn en vliegen vanaf cdg !
  • Désiré Van Nieuwenhuyzen

    6 jaar geleden
    Vanaf de datum van het vonnis heeft het dus bijna 11 maanden geduurd eer er een studiebureau wordt aangeduid. Als we in de privé zo lamlendig waren lag dit land al lang plat.