© Evi Smets

Bilzerse evenementen zetten zomervakantie in

Het belooft een boeiende en goedgevulde zomer te worden in Bilzen. Een overzicht van wat er de eerste twee weken zoal op het programma staat:

Evi Smets

Agricultura – zondag 1 juli

Op zondag 1 juli wordt de Landcommanderij Alden Biesen weer omgetoverd tot de grootste boerderij van het land. Van 10 tot 18 uur kunnen bezoekers ontdekken wat er zoal op het platteland te beleven valt. Meer dan 3.500 dieren zorgen voor spektakel tijdens de verschillende wedstrijden en demonstraties. Van runderen en paarden tot roofvogels en alpaca’s, de hobby- en boerderijdieren geven het beste van zichzelf. De publiekstrekker bij uitstek is de nationale trekwedstrijd voor zware trekpaarden.

Daarnaast laten meer dan 200 standhouders iedereen kennismaken met diverse specialiteiten, gaande van gereedschappen tot bloemen. En dan zijn er uiteraard ook nog de machines! Tijdens Agricultura kan u zowel de allernieuwste hoogtechnologische snufjes leren kennen als antieke machines bezichtigen.

Naast al deze activiteiten is het ook uitkijken naar het Gymkana, een spannende wedstrijd met behendigheidsproeven voor alle tractoren en de talloze demonstraties van oude ambachten. Op de streekproductenmarkt is het tot slot smullen van al het lekkers dat Haspengouw te bieden heeft. Voorafgaand aan Agricultura vindt op 30 juni vanaf 20 uur trouwens opnieuw het Biesenboerenbal plaats. Een beleving voor jong en oud dus!

Op vertoon van de bon in het stadsmagazine Dertien krijgen Bilzenaren gratis toegang voor twee personen. Ook wie jonger is dan 18 jaar betaalt geen toegang.

Tickets en info: 089 51 98 58 – agricultura@bilzen.be – www.agricultura-bilzen.be

Autoshow: wagens, fietsen en shoppen

Nog op 1 juli tonen garagehouders tijdens Autoshow hun nieuwste wagens tussen 10 en 18 uur in de Bilzerse winkelstraten en op de Markt. Er zijn zeventien automerken en meer dan honderd nieuwe modellen. Ook de Bilzerse oldtimerclub is van de partij. De Commanderie wordt omgebouwd tot een fietsendorp met een breed aanbod aan gewone, elektrische en race-exemplaren. Om de start van de koopjesperiode gepast in te zetten, zijn de winkels bovendien open van 13 tot 18 uur.

Bilzen Feest – zaterdag 7 juli

De Vlaamse feestdag gaat ook dit jaar niet onopgemerkt voorbij in Bilzen. Dat Bilzen Feest opnieuw het onvervalste volksfeest bij uitstek zal zijn, staat nu al vast. Op de topaffiche prijken namelijk nogal wat kleppers van het Nederlandstalige lied. Op zaterdag 7 juli is het vanaf 18.30 uur één en al ambiance op de Markt met niemand minder dan Paul Severs, Johan Verminnen en band en Christoff. De toegang is gratis en meezingen is toegestaan! Om 16 uur gaat de kinderanimatie van start.

Naast Bilzen Feest staan nog een aantal andere activiteiten op het programma naar aanleiding van de Vlaamse feestdag. Woensdag 4 juli zijn enkele Vlaamse verenigingen aanwezig op de wekelijkse markt met een infostand. Op zondag 8 juli vindt om 11 uur de Vlaamse eucharistieviering plaats in de Sint-Mauritiuskerk in Bilzen-centrum. Aansluitend gaat om 12 uur in zaal Concordia het Vlaams aperitiefconcert en samenzang van start. Tot slot zingt Zin in Zang op woensdag 11 juli om 20 uur een toontje hoger in zaal Concordia. Onder de noemer ‘ZinInZang herschrijft geschiedenis in Vlaanderen met dappere volkshelden, een brave ziel en een gulle lach!’ belooft het een feest met veel zangplezier te worden!

Info: Dienst Toerisme en Evenementen – 089 51 98 59 – dienstevenementen@bilzen.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer