Pommelien Thijs doet mee in het tweede deel van Knokke Off, Boris Van Severen speelt mee in Moresnet en in het tweede deel van Arcadia maken Aimé Claeys en Clara Cleymans hun opwachting.© Streamz

Van ‘Breendonk’ en ‘Putain’ tot het tweede seizoen van ‘Knokke Off’: deze Vlaamse series kan je de komende weken, maanden en jaren zien

Kijkcijferkanonnen als Chantal en Knokke Off krijgen op algemeen verzoek een vervolg, maar er is ook veel nieuwe fictie in de maak. Daarbij zitten opmerkelijke projecten met zelfs ene René Magritte in de hoofdrol. Wij lijsten op wat je de komende maanden en jaren te zien krijgt.

Tom Vets

Eerst en vooral: het zal nog best lang duren vooraleer je de onlangs aangekondigde series Breendonk van Kevin Janssens en Badgast met Tom Waes – waarvan de opnames op Terschelling plaatsvinden – te zien zal krijgen. Die projecten moeten nog in opname gaan. Maar elders zijn ze al volop bezig. Want hoewel de televisiesector op het scherm aan het uitbollen is richting sportzomer, is het op filmsets alle hens aan dek. Overal in Vlaanderen vinden er momenteel opnames plaats.

LEES OOK. Kevin Janssens debuteert als regisseur met VRT-reeks

Een opvallende titel is Putain, met onze hoofdstad als decor. De dramareeks volgt Gigi en zijn vrienden. Wanneer Gigi ontdekt dat zijn moeder Anaïs opnieuw aan het daten is met haar ex Fabrice, met wie ze in het verleden ook een drugsverslaving deelde, stelt hij haar voor een ultimatum: haar zoon of haar lover. De serie werd mede bedacht door Gorik van Oudheusden, die als Zwangere Guy ook voor de soundtrack zorgt. Kleurrijk jong Brussels talent bevolkt de cast, aangevuld met namen als Martha Canga Antonio, Tijmen Govaerts, Maaike Neuville, Tom Vermeir en Anemone Valcke. De reeks van Panenka komt dit najaar op Streamz.

De makers van ‘Putain’.© Panenka

Ook van productiehuis Panenka is This is not a murder mystery. Een visueel verrassende whodunit met een surrealistische twist. Opkomend kunstenaar René Magritte reist naar Londen voor de Exposition Internationale du Surréalisme, die plaatsvindt op een landgoed. Nadat enkele kunstenaars het slachtoffer zijn geworden van een moordenaar, duikt Scotland Yard op. Magritte, als een van de hoofdverdachten, gaat op onderzoek uit om zijn naam te zuiveren. De cast is nog geheim, de regie is in handen van Hans Herbots. De serie komt volgend jaar op VRT.

Moresnet is bedacht door Jonas Van Geel, Frank Van Passel en Jef Hoogmartens. Zij schreven een bovennatuurlijk verhaal over de opgraving van een tijdcapsule die 22 jaar onder de grond stak. Daarin zit een namenlijst met sterfdata. Binnen de tien dagen zal ieder van hen komen te overlijden. De cast is Vlaams-Nederlands met Pierre Bokma, Boris Van Severen, Joke Emmers, Arend Pinoy en Jade Olieberg. Na de zomer komt Moresnet op Streamz.

Boris Van Severen in Moresnet.© Streamz

Het productiehuis achter Arcadia, Jonnydepony, maakt het gloednieuwe Jaren van lood. Het gaat over een rijkswachtdienst in de jaren tachtig waar een Amerikaan de lijnen uitzet. Matteo Simoni werd genoemd voor de reeks. Momenteel vinden er nog castings plaats.

Reeds ingeblikt is Dood spoor met onder meer Peter Van den Begin. Het verhaal komt uit de koker van Malin-Sarah Gozin (Clan). Dood Spoor gaat over een man die via een uitzonderlijke gave zijn talent inzet om een vastgelopen politieonderzoek mee op te lossen.

LEES OOK. Opnames voor nieuwe topreeks ‘Dood spoor’ in Deurne

Wie in de Westhoek komt, loopt er misschien de crew van Chantal tegen het lijf. Lize Feryn, Robin Keyaert, Kurt Van Eeghem, Gunter Lamoot, Serge-Henri Valcke, Wim Stevens en Ilse De Koe versterken de acteursploeg onder leiding van Maaike Cafmeyer.

Robin Keyaert, begin april op de set van ‘Chantal’.© vrt

Bezoekers van Knokke zullen dezer dagen de crew van Knokke off zien filmen. Alle namen uit het eerste seizoen zoals Pommelien Thijs doen weer mee. De uitzendingen zijn pas voor 2025.

Willem De Schrijver en Anna Drijver gaven zopas het startschot voor ‘Knokke off 2’.© vrt

Was Arcadia een grote hit of niet? Na geblunder met de kijkcijfermeting werd dat nooit helemaal duidelijk. Maar het tweede seizoen was al besteld toen het eerste nog moest uitgezonden worden. Twee nieuwe toppers in de cast: Aimé Claeys en Clara Cleymans.

Aimé Claeys en Clara Cleymans in ‘Arcadia’, met vooraan de Nederlandse nieuwkomer Romana Vrede.© vrt

Nog in de pijplijn? Er komt een tweede seizoen van het bejubelde (maar weinig bekeken) Roomies en een derde seizoen van Dertigers met de nieuwe cast. De botoxmoorden is de ondertitel van een nieuw seizoen De twaalf, voor het eerst geschreven door Willem Wallyn (1985).

In de zomer nemen de Vlaamse zenders gas terug, maar Streamz niet. Vanaf 6 juni kan je daar al kijken naar het derde en laatste seizoen van Onder vuur. Post Oosteroever krijgt te maken met een fusie met Post Noordhoek waardoor vier jonge brandweerlieden hun intrede maken: strikte adjudant Pieter (Vincent Van Sande), chauffeur Nouri (Ismaïl L’Hamiti), tattoo-artieste Jade (Ellen Sterckx) en alleenstaande moeder Cassia (Anushka Melkonian).

De ploeg van ‘Onder vuur’.© Streamz/VRT

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER