© Bart Borgerhoff

Zo overleef je een zeiknat Extrema Outdoor: “Droge sokken helpen”

Houthalen-Helchteren -

Hoe overleef je de bakken regen op de camping van Extrema? “Door drie dagen dezelfde kleren te dragen”, klinkt het bij de ene. “Wij hebben zeven outfits bij”, luidt het bij de andere.

Geert Houben

Het moet gezegd: de camping ligt er zondag nog netjes bij. Geen modderpoelen, wel houten planken. De geur van wiet komt regelmatig voorbij, maar veel ‘slachtoffers’ lijkt Extrema nog niet gemaakt te hebben. “Er zijn hier voldoende voorzieningen. We hebben nog een dekentje gekocht om ons warm te houden. Twee jaar geleden dreven de tenten op de camping, maar dat was nu niet het geval”, zeggen de Nederlandse dames Joyce Van Oijen en Gina Paes. “De douches zijn heel goed, dat is chill. Net zoals de toiletten die je hier kunt doorspoelen”, uiten ze hun bewondering.

Het Nederlandse gezelschap.© Bart Borgerhoff

Het gezelschap zit onder een partytent te bekomen van de eerste festivaldagen. “Alles is nat en vochtig, maar gelukkig hebben we genoeg kleren bij. Zeven outfits. We waren voorbereid.”

“Dat zijn meiden”, pikt Maastrichtenaar Robin Jamin. “Hoe ik het overleef? Op knakworsten, een linzencurry en wraps. En genoeg bier natuurlijk.”

50 euro drank

Even verderop genieten Allegria Jansens (21) en Merel Vandenberghen (21) uit Pepingen van hun opgewarmde vierkazenpasta. “Het is al onze vierde of vijfde portie op Extrema. Goed eten en veel slapen, dat helpt ons erdoor. En ja, we hebben door de regen al drie dagen dezelfde kleren aan. Dat hoort erbij.”

Allegria Jansens (21) en Merel Vandenberghen (21) uit Pepingen.© Bart Borgerhoff

Prijzig is het festival nog niet geweest voor de jonge dames. “We hebben genoeg spullen bij. En veel bekers geraapt. Ik schat dat we elk slechts zo’n 50 euro betaald hebben aan drank op het festivalterrein.”

Overleven op baco’s

Lucas Lansbergen gaf een veelvoud uit aan drank. Het is dan ook letterlijk van het gezicht van de luidruchtige Kampenhoutenaar af te lezen. “Als je ‘dust’ hebt maat, kom maar af”, roept hij uitnodigend richting de fotograaf. “Drank, drank en nog eens drank. Baco vooral. Plus wodka. Op vier dagen moet ik veel bijtanken. Ik schat dat ik zo’n 100 euro per dag aan drank spendeer.”

Lucas Lansbergen en zijn vrienden.© Bart Borgerhoff

De vuile plekken op zijn kledij verraden dat hij niet meteen veel belang hecht aan een broek- of truiwissel. “Ik heb ze al even aan. Het is dezelfde outfit waarmee ik naar hier ben gekomen. Crashen en terug doorgaan.”

Maken er het beste van

Beringenaar Nio Ponet (21) ziet er chill uit en lijkt nog dagen te kunnen doorgaan. Een pizza dient als krachtvoer. “Ik ben een beetje verbaasd van mezelf. Mijn stem is weg, maar voor de rest lukt het wel. De regen is natuurlijk kut, maar het valt wel mee. We maken er het beste van. Accepteren en voortdoen. Nu is er veel meer overdekt dan vorig jaar en dat is aangenaam.”

Nio Ponet.© Bart Borgerhoff

Vestimentair zit het weliswaar niet snor bij de werknemer van Defensie. “Ik heb maar één paar schoenen bij. De rest stond klaar, maar ik ben snel vertrokken en ze vergeten. De schoenen die ik nu draag zijn zeiknat, maar droge sokken helpen wel.”

© Bart Borgerhoff

© Bart Borgerhoff

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer