Christopher Pegg is de nieuwe bondscoach van de 3X3 Lions.© Geert De Rycke

3X3 Basketbal Belgian Lions

Christopher Pegg is nieuwe bondscoach van de Belgian Lions 3x3: “Ik wil het team zo goed mogelijk voorbereiden op de Spelen”

Antwerpen -

De 3x3 Belgian Lions hebben een nieuwe bondscoach. Christopher Pegg neemt het roer over van Steve Ibens. Hij krijgt meteen een stevige opdracht voorgeschoteld: de kwalificatie (16 tot 19 mei in het Hongaarse Debrecen) voor de Olympische Spelen in Parijs afdwingen.

Patrick Ceulemans

Pegg is geen onbekende naam in de basketbalwereld. De 41-jarige Antwerpenaar is een voormalig speler van onder meer Oxaco Boechout, Gembo Borgerhout, Aartselaar en Melsele-Beveren. Daarenboven staat hij ook aan het hoofd van tweedeklasser Gembo Borgerhout, dat de reguliere competitie afsloot als leider. In 3x3 heeft Pegg ervaring als speler en hij werkte hij ook mee aan een lessenpakket 3x3 voor scholen. Daarnaast is hij ook actief als trainer op de topsportschool van Basketbal Vlaanderen.

“Ik ben zeer blij met deze kans en kijk er naar uit om het team zo goed mogelijk voor te bereiden op de Olympische Spelen”, reageert Pegg op zijn aanstelling. “We hebben een stevig programma, waarbij we de vaste waarden van het team zullen klaarstomen, maar waar we ook de revaliderende Caspar Augustijnen op tijd speelklaar proberen krijgen. We willen op volle sterkte aantreden op het olympisch kwalificatietoernooi in Debrecen.”

© Basketbal Vlaanderen

Het olympisch kwalificatietornooi in Debrecen (16-19 mei) is meteen de eerste grote afspraak voor Pegg en de 3x3 Lions. Daarna staat ook nog de kwalificatie voor de FIBA 3x3 Europe Cup op het programma (7-8 juni in het Deense Kopenhagen) en hopelijk ook het EK (22-25 augustus) én de Spelen in Parijs zelf.

“De voorbereiding van de 3x3 Lions begint in mei en zal kort maar intensief zijn, met trainingen in de topsportschool in Wilrijk en een stage in Servië,” gaat de kersverse bondscoach verder. “We starten de voorbereiding met acht spelers en vertrekken met zes spelers naar Servië. Daar trainen we en hebben we ook de kans om te oefenen tegen andere teams. De finale selectie maken we pas daags voor de afreis naar Debrecen”, besluit hij.

3X3 basketbal werd in 2021 en op de Olympische Spelen in Tokio een olympische discipline. Het is één van de snelst groeiende sporten ter wereld. De 3X3 Lions kenden in Tokio een geweldig parcours, werden vierde en misten net een medaille. “Opnieuw naar de Olympische Spelen in Parijs gaan is onze ambitie. Daar mikken we op een medaille”, zei Thibaut Vervoort. De 3X3 Lions, die op het WK in Antwerpen in 2022 ook vierde werden, veroverden vorig jaar zilver op de Europese Spelen in het Poolse Krakau. Het 3X3 EK in 2026 wordt tevens opnieuw in Antwerpen betwist.

Preselectie van 8 spelers

Thibaut Vervoort, Dennis Donkor, Bryan De Valck, Jonas Foerts, Caspar Augustijnen, Vic Van Oosterwyck, Clément Matisse en Andrej Cuyvers.

© BELGA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer