© Dick Demey

John van den Brom (ex-Anderlecht en Genk) wordt de nieuwe trainer van het pas gedegradeerde Vitesse

Vitesse presenteert woensdag John van den Brom als trainer voor het nieuwe seizoen. De ervaren trainer en de naar de Keuken Kampioen Divisie gedegradeerde club zijn het definitief eens geworden over een contract voor één seizoen.

De Telegraaf
Bron: BELGA

De overeenkomst wordt aangegaan onder voorbehoud dat Vitesse een licentie krijgt voor het nieuwe seizoen. De Arnhemse club wordt door grote financiële en organisatorische problemen bedreigd in zijn voortbestaan.

Met de presentatie van Van den Brom als trainer kan Vitesse weer eens positief in het nieuws komen. De Nederlander speelde tussen 1986 en 1993 voor Vitesse, waarvoor hij 225 wedstrijden afwerkte, waarin hij 80 keer scoorde. Tussen 1996 en 2000 keerde hij als speler terug bij zijn oude club, wat toen resulteerde in 99 wedstrijden en 13 goals. Van den Brom was ook als trainer al actief bij Vitesse. In het seizoen 2011/2012 stond hij aan het roer van de Arnhemse club, die hij na één seizoen verruilde voor de Belgische topclub Anderlecht.

Van den Brom zat zonder club na een periode bij het Poolse Lech Poznan. Eerder was hij ook trainer bij onder meer Racing Genk, AGOVV, ADO Den Haag, AZ en FC Utrecht.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Buitenlands voetbal