© Groen

Groen klaagt verloedering aan van aantal woningen langs Bevelsesteenweg

Een stuk van de Bevelsesteenweg in Nijlen valt volgens Groen ten prooi aan verloedering. De partij vraagt dat de gemeente optreedt.

Bert Provoost

“Aan de Bevelsesteenweg 61 staat er een aantal gekoppelde, typische arbeiderswoningen leeg. Er liggen stukgebeten afvalzakken en sluikstort dat bijkomend afval aantrekt en er is ongedierte gesignaleerd. Ook de verwaarloosde voortuinen geven de buurt een sterk verloederde indruk”, kaart gemeenteraadslid Ferdi Heylen (Groen) aan.

“De intentie om op termijn de leegstaande woningen af te breken of te vervangen door nieuwbouw is geen rechtvaardiging voor soortgelijke overlast. Het lijkt me dat we ons als gemeente vaak verschuilen achter het feit dat iets niet op openbaar terrein plaatsvindt. Misschien moet het GAS-reglement uitgebreid worden”, zegt hij nog.

Volgens burgemeester Paul Verbeeck (CD&V) is het GAS-reglement voldoende sluitend. “Ik kan als burgemeester optreden wanneer de veiligheid of netheid in het gedrang komen. Er spelen speciale dingen die de zaken bemoeilijken. De nummers 49 en 51 zijn recent verkocht. De nieuwe eigenaar wil de percelen ontwikkelen, maar dat bouwproject is door ons geweigerd. We gaan de eigenaar aanschrijven voor een leegstandtaks om hem zo aan te manen iets aan de verloedering te doen. Voor de nummers 61 tot 67 blijkt de eigenares niet handelsbekwaam. We willen met de bewindsvoerder van de dame overleggen wat er kan gedaan worden.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER