© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

OEFENMATCHEN. Antwerp klopt Griekse topclub, Zulte Waregem onderuit tegen AZ

Antwerp heeft zondag in het Bosuilstadion zijn voorbereiding afgesloten met een 2-1 overwinning tegen het Griekse Panathinaikos. Genk zette amateurclub Heist vlot opzij (1-3). Zulte Waregem en Lokeren verloren hun laatste oefenwedstrijd met het kleinste verschil.

Volg hier LIVE de Supercup tussen kampioen Club Brugge en bekerwinnaar Standard!

Antwerp kwam in zijn galawedstrijd tegen de twintigvoudige landskampioen van Griekenland op achterstand. Insua (44.) brak na een matige eerste helft de ban voor Panathinaikos. Na de rust scoorde Haroun (49.) vrij snel de gelijkmaker, Hairemans (54.) deed de Bosuil kirren van plezier. De Great Old kan zondag na die 2-1 met vertrouwen afzakken naar Charleroi. Antwerp boekte in de voorbereiding zes overwinningen op evenveel oefenmatchen.

Daags na de 4-0 thuisoverwinning tegen Olympiakos, hield KRC Genk een laatste testwedstrijd op het veld van KSK Heist (eerste amateurklasse). Het B-elftal van de Limburgers zette de goede reeks voort dankzij doelpunten van Karelis (60.) en Seck (73.): 1-3. Ook KRC Genk beëindigde al zijn oefenpotten met winst.

Volgende week openen de Limburgers op het veld van Lokeren, dat voor zijn galamatch Lokomotiv Zagreb uitnodigde. De Kroaten klopten eerder deze week KV Oostende en legden nu ook de Waaslanders over de knie. Aanwinst Anton Saroka – pas sinds zaterdag in het land – stond meteen in de basis. De Wit-Russische aanvaller toonde zich: sterk in het duel, individuele actie in huis en dreigend. Helaas miste hij na amper twee minuten een huizenhoge kans oog in oog met de Kroatische doelman. Toch kwam Lokeren goed weg nadat doelman Verhulst de bal pardoes in de voeten van Jakic speelde. Gelukkige strandde zijn pegel op de paal. De grootste kans van de tweede helft kwam op naam van Miric, maar hij vond de vuisten van de doelman op zijn weg. Ook Saroka kreeg de handen nog eens op elkaar na een vluchtschot dat nipt over doel verdween. Invaller Diaby haakte knullig zijn tegenstander in de zestien. Krstanovic scoorde vanop de stip: 0-1. Volgende week opent Lokeren de competitie thuis tegen Genk.

Zulte Waregem kreeg voor de eerste wedstrijd in het eigen Regenboogstadion het Nederlandse AZ over de vloer. Essevee domineerde, maar kreeg het leer niet voorbij doelman Marco Bizot (ex-Genk). Op het uur kregen de manschappen van Francky Dury het deksel op de neus. Fred Friday bezorgde AZ een heel gevleide overwinning: 0-1. Zulte Waregem begint aan het nieuwe seizoen met een thuiswedstrijd tegen Waasland-Beveren.