Het kruispunt van de Prins Boudewijnlaan met de Groeningenlei. Het fietspad wordt gescheiden aangelegd.© bar

AWV maakt in Kontich twee kruispunten conflictvrij

Kontich -

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gaat twee kruispunten in Kontich conflictvrij maken om de verkeersveiligheid te verhogen. Het gaat om het kruispunt van de Prins Boudewijnlaan (N173) met de Groeningenlei en het nabijgelegen kruispunt van de Boniverlei (N171) met de Molenstraat.

Bij het conflictvrij maken, worden de verkeersstromen gescheiden zodat voetgangers en fietsers niet kruisen met gemotoriseerd verkeer. Om het kruispunt van de Prins Boudewijnlaan (N173) met de Groeningenlei conflictvrij te kunnen maken, zijn enkele aanpassingen nodig. Het fietspad op de Prins Boudewijnlaan komende van Edegem wordt ter hoogte van Bank Van Breda gescheiden van de rijweg aangelegd. Het nieuwe fietspad wordt 2,5 meter breed met een groenstrook van 1,5 meter tussen het fietspad en de rijweg. Het fietspad wordt ook haakser aangesloten op de bypass voor gemotoriseerd verkeer.

Die bypass, de bocht voor rechtsafslaand verkeer van de Prins Boudewijnlaan naar de Groeningenlei, blijft behouden. Deze wordt wel opgenomen in de lichtenregeling van het kruispunt en krijgt dus verkeerslichten. Ook aan de overzijde van het kruispunt, ter hoogte van de autohandelaar, komen verkeerslichten aan de bypass. Het nabijgelegen kruispunt van de Boniverlei (N171) met de Molenstraat wordt eveneens conflictvrij gemaakt, maar hier zijn geen aanpassingen aan de weginfrastructuur nodig.

De werken aan het fietspad op de Prins Boudewijnlaan beginnen vanaf maandag 13 mei en nemen twee weken in beslag. Daarnaast worden ook de verkeerslichten aangepast. Die aanpassingen duren tot begin juli. Er is één dag zijn waarop de verkeerslichten van beide kruispunten niet werken. Het kruispunt van de Boniverlei met de Molenstraat wordt dan afgesloten.

(bar)

Alle info over de timing en de verkeersregeling tijdens de werken, is terug te vinden op www.wegenenverkeer.be
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners