© staf de lie

Babyborrels in De Raedzael

Hilda Eestermans en Jef Cloots kochten vorig jaar het oude gemeentehuis van Berendrecht en stellen het nu open voor groepen.

sdl

Hilda Eestermans en Jef Cloots restaureerden het historische pand en stellen het onder meer ter beschikking van mensen die een babyborrel willen geven. Een privéfeestje kan ook, net als een workshop of tentoonstelling. Het uit 1892 stammende gebouw, waarin vroeger de gemeenteraad en later de districtsraad vergaderde, kreeg een zinnige functie.

Op de begane grond biedt het voormalige gemeenteloket ruimte aan 20 tot 35 personen. Boven bevindt zich de vroegere trouw- en raadzaal die haar naam gaf aan het geheel: De Raedzael. Opvallend is de schouw waarop het wapen van Berendrecht prijkt. Er is ruimte voor 40 tot 64 personen. Beide ruimten hebben een semiprofessionele keuken. Er is een klein koertje voor de rokers. “Ook bedrijven en verenigingen kunnen hier terecht. We hebben de glasramen behouden, maar de muurschilderingen konden we niet redden”, betreurt Hilde. Die toonden taferelen uit het Berendrecht van voor 1900. Ze werden bij een vorige restauratie onder een laag verf bedolven.