© Lime

Elektrische deelsteps van Lime strijken neer in Antwerpen

Antwerpen is met Lime alweer een deelsysteem voor elektrische steps rijker. De vloot van Lime is vanaf vandaag te gebruiken. Het Amerikaanse bedrijf start het systeem ook op in Brussel.

jvo

Lime is een start-up uit San Mateo in Californië, in de buurt van de stad San Francisco, die met zijn elektrische deelsteps de steden een duurzame mobiliteitsoplossing wil geven. Het bedrijf is al actief in onder meer Madrid, Parijs en Berlijn.

In Antwerpen staan er vijftig deelsteps ter beschikking om de pendelaars ervan te overtuigen dat de deelstep de oplossing is voor de korte afstanden. In Brussel plant Lime er zelfs meteen vijfhonderd neer. Na Troty en Bird is dit het derde deelsysteem voor elektrische steps dat neerstrijkt in Antwerpen en in de hoofdstad. Troty is ook beschikbaar in Mechelen en Gent.

Ecologisch

"Lime wil mensen aanmoedigen om zich op een duurzame manier in de stad te verplaatsen om de afhankelijkheid van de auto's te verminderen. Vooral voor korte afstanden. Het doel is om in de steden een multimodale mobiliteit te ontwikkelen die ecologisch verantwoord is en zo bijdraagt tot een betere levenskwaliteit voor de inwoners", stelt Benjamin Barnathan, General Manager België van Lime.

De elektrische steps zijn te gebruiken via de Lime-applicatie die je moet downloaden op je smartphone. Het vinden en het betalen voor het gebruik van de deelsteps gebeurt via de app. De vloot van Lime is dagelijks te gebruiken tussen 7u en 22u. De steps worden 's nachts opgehaald om op te laden. Gebruikers moeten ouder zijn dan 18 jaar.

© Lime

© Lime

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER