Direct naar artikelinhoud
Buitenland

Bekende Franse topchef Paul Bocuse (91) overleden

Bekende Franse topchef Paul Bocuse (91) overleden
Beeld AFP

De bekende Franse topchef Paul Bocuse is op 91-jarige leeftijd overleden. Bocuse wordt algemeen beschouwd als een van de grootste gastronomen van de 20ste eeuw. Bocuse is bekend vanwege L'auberge Du Pont de Collonges en vanwege zijn 'soupe au truffe', een gerecht dat hij maakte voor de Franse president Valéry Giscard d'Estaing.

"Paul Bocuse, de paus van de Franse gastronomie en waarvan hij decennialang wereldwijd de belichaming was, is overleden", liet minister en voormalig burgemeester van Lyon Gerard Collomb vandaag via Twitter weten.

Bocuse, die al een aantal jaren aan de ziekte van Parkinson leed, overleed op 91-jarige leeftijd in zijn beroemde restaurant L'Auberge du Pont de Collonges in de buurt van Lyon, meldt een vriend van de familie.

Bocuse werd wereldberoemd door zijn truffelsoep. Als eerbetoon werd het wereldkampioenschap koken naar hem vernoemd; Le Bocuse D'Or. Bocuse had veel leerlingen. Een daarvan was de Oostenrijker Eckart Witzigmann, de eerste Duitstalige chef-kok die drie Michelinsterren kreeg.

Twitter bericht wordt geladen...