© RR

Rock@Edegem viert twintigste verjaardag met De Mens

Het gratis festival Rock@Edegem luidt de officiële start van de Edegemse zomer in. Op 29 en 30 juni zorgen dj’s en muziekbands voor de twintigste maal voor een stevig gevuld Gemeenteplein.

Filip Spoelders

Voor de twintigste editie stelden de gemeente en de vrijwilligers een jubileumaffiche samen. “We vieren met tal van artiesten die de voorbije jaren ons podium al deden daveren. Verder houden we vast aan de bekende ingrediënten: gratis toegang, budgetvriendelijke drankjes en een afvalarme organisatie”, overloopt schepen van Jeugd Lawrence Vancraeyenest (N-VA) de troeven van Rock@Edegem.

De vaste opener op zaterdagavond is zoals de voorbije jaren De Tijdloze Party van Studio Brussel. Vanaf 20u staan de dj’s van de radiozender aan de knoppen om de grootste hits van de laatste decennia op de toeschouwers los te laten.

Op zondag herleeft het Gemeenteplein vanaf 13.30u. Het lokale talent Babette opent de tweede dag. Met eigen nummers en een eigen band heeft ze haar eerste optredens achter de rug. Ook Edegem kan nu luisteren en ontdekken.

Daarna gaat het Antwerpse verhaal op het podium verder met Slongs. Zij wordt afgelost door de rockers van Douglas Firs. De avond wordt vervolgens ingezet met The Internationals. De band heeft een link met Edegem. “Heel wat jaren geleden zetten ze ons park in het centrum verschillende keren in vuur en vlam tijdens de Parkavonden. Voor onze verjaardag halen ze hun instrumenten nog eens vanonder het stof”, zegt burgemeester Koen Metsu (N-VA).

© BELGAIMAGE

De hoofdact, De Mens, heeft een nog sterkere band met de gemeente. “Eén van hun allereerste shows speelden ze in jeugdhuis Het Varken, op de tiende verjaardag van ons festival waren ze ook van de partij en nu tekenen ze present voor onze twintigste verjaardag”, meent schepen Vancraeyenest.

© RR

De jubileumeditie wordt afgesloten door Discobar Galaxie. Deze dj’s vieren in 2019 hun 25-jarig bestaan.

Rock@Edegem steunt al jaren op vrijwilligers. “Het is de manier om de toegang gratis te houden. Wie Rock Edegem eens van de andere kant wil beleven is welkom. We zoeken nog helpende handen op zaterdag 29 juni van 23 tot 2u en op zondag 30 juni van 13 tot 17u, 17 tot 20.30u of van 20.30 tot 23u”, besluit de burgemeester.