Bestuurder die dodelijk ongeval op E40 veroorzaakte waarbij zijn passagier overleed blijft aangehouden

De Franse autobestuurder die op 13 april op de E40 ter hoogte van Sint-Lievens-Houtem en Erpe-Mere, in Oost-Vlaanderen, een dodelijk ongeval veroorzaakte, blijft in de cel. Dat heeft de raadkamer in Oudenaarde beslist. De man was onder invloed van alcohol en reed te snel en roekeloos tussen andere voertuigen.

blg
Bron: BELGA

Het ongeval gebeurde rond 5.25 uur in de richting van Oostende. Een personenwagen met Franse nummerplaat had tegen hoge snelheid de middenberm geraakt, was hierdoor tegen een ander voertuig op de middelste rijstrook gekatapulteerd, om dan terug tegen de betonnen middenberm te botsen. Het voertuig ging hierbij over de kop en kwam op zijn dak tot stilstand op de rechterrijstrook van de autosnelweg. Een wagen die op het rechtse rijvak in de richting van Oostende reed, kon de gekantelde wagen niet meer kon ontwijken. De passagier van het gekantelde voertuig, een 25-jarige Franse vrouw, kwam daarbij om het leven.

LEES OOK. Vrouw (25) overleden na dodelijk ongeval met vier wagens op E40: snelweg opnieuw volledig open

Bij het ongeval waren uiteindelijk vier voertuigen betrokken en de E40 richting Oostende werd voor enkele uren afgesloten voor alle verkeer. De bestuurder die het ongeval veroorzaakte, een 32-jarige Fransman, raakte zwaargewond en werd overgebracht naar het ziekenhuis. Uit het onderzoek en getuigenverklaringen bleek dat hij voorafgaand aan het ongeval roekeloos tussen andere voertuigen reed met onaangepaste en overdreven snelheid, en dat hij onder invloed was van alcohol. 

De man werd na zijn herstel voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Oudenaarde en aangehouden voor onder meer onopzettelijke doding. De raadkamer besliste dinsdag dat de man een maand langer in de cel blijft.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER