© AP

Elise Mertens mist start niet in Rome: “Altijd het gevoel dat ik wedstrijd onder controle had”

Elise Mertens (WTA 30) plaatste zich vrijdag voor de derde ronde (1/16e finales) op het WTA 1.000-toernooi in de Italiaanse hoofdstad Rome (gravel/5.509.771 dollar). Ze versloeg in de tweede ronde de Tsjechische Katerina Siniakova (WTA 36) in twee sets (6-1 en 6-4). “Ik ben heel blij dat ik gewonnen heb”, reageerde Mertens.

Belga
Bron: BELGA

“Ik begon heel goed aan de wedstrijd, ook al maakte ze een paar fouten”, verklaarde de Limburgse. “Ik hoefde niet veel anders te doen dan op een degelijk niveau tennissen en goed serveren. In de tweede set had ik kunnen uitlopen richting 3-0, maar zij kwam terug. Daardoor was het einde van de wedstrijd moeilijk, maar ik had altijd het gevoel dat ik de wedstrijd onder controle had.”

In de volgende ronde wacht de Roemeense Irina-Camelia Begu (WTA 161). Zij haalde het in de tweede ronde van de Franse lucky loser Océane Dodin (WTA 73), die de zieke Kazachse titelverdedigster Elena Rybakina (WTA 4) verving maar in de eerste set opgaf na een klein halfuur. Begu stond in die eerste set op dat moment 5-2 voor.

© AP

“Op gravel moet je agressief tennissen, en nooit opgeven. Je moet bereid zijn om drie uur op de baan te blijven als dat nodig is. Het is een mentale en fysieke kwestie. Ik heb me goed kunnen voorbereiden na mijn vroege nederlaag in Madrid en een overwinning is altijd goed voor het zelfvertrouwen”, besloot Mertens.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer