© Instagram

Lowie (6), die vocht tegen hersentumor, overleden op Moederdag: “Mijn lief ventje, we houden zielsveel van je”

In Zoersel is zondag, op Moederdag, Lowie Vandamme overleden. Dat maakt zijn moeder bekend. Het jongetje van 6 vocht sinds januari 2023 tegen een agressieve hersentumor.

kma

In november kregen zijn ouders na maandenlange loodzware therapie te horen dat hij uitbehandeld was. Ze deden nog uitstappen naar pretparken met zijn superhelden, maar de laatste weken ging de kleuter sterk achteruit. Ruim 22.000 volgers leefden mee via de Instagramblog die zijn moeder Ellen bijhield.

LEES OOK. Een loge speciaal voor hem en een pak goals: Antwerp bezorgt uitbehandelde Lowie (5) een onvergetelijke dag op de Bosuil

Op aangrijpende wijze beschreef ze daarin hoe zij dit alles als gezin ervoeren. Zoersel hing vol aapjes om Lowie te steunen, omdat Appie aap zijn lievelingsknuffel was. Zijn moeder maakte nu zelf bekend dat Lowieke Moederdag koos om te vertrekken. “Met de diepste pijn in het hart vertel ik jullie dat Lowieke gisteren op een prachtige zonnige dag heeft kunnen loslaten”, schrijft ze. “Je koos Moederkesdag, om de vrijheid te nemen die je zo hard hebt verdiend. Mijn lief ventje, wij houden zielsveel van je.”

Lowieke was een leerling van gemeentelijke basisschool Beuk en Noot, waar ook zijn grote zus Emilou les volgt. De kindjes kregen er maandag uitleg. Ze leven ook allemaal erg mee.

LEES OOK. Heel Zoersel leeft mee met Lowieke (5): aapjes, Lego en Super Mario achter ramen om familie te steunen na verpletterend nieuws

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen