© BELGA

VIDEO. “Ik was een beetje opgefokt”: Vincent Janssen ramt bij aftrap Onyedika omver en krijgt snelste gele kaart ooit in Belgische voetbalgeschiedenis

Antwerp begon bijzonder fel aan de partij tegen Club Brugge, misschien iets te fel zelfs. Vincent Janssen wilde van bij de aftrap druk zetten op de spelers van blauw-zwart en ramde Raphael Onyedika meteen omver. Scheidsrechter Jasper Vergoote toverde na amper drie seconden (!) een gele kaart tevoorschijn.

Marnix Taes, Ludo Vandewalle

Na de eerste helft bij Eleven DAZN, toen het nog 0-0 stond, mocht Janssen het gaan uitleggen. “Ik was een beetje opgefokt”, zei de Nederlander. “Je wilt meteen goed beginnen. Maar dit was niet de beste manier, dat weet ik zelf ook wel. Ik werd als eerste geblokt. Toen wilde ik een blok teruggeven, maar ik gleed ik uit. Het was iets té. Ik liet me een beetje gaan.”

“De toon werd daarmee gezet”, aldus Club-trainer Nicky Hayen. “Het was zeker geen opdracht”, vulde Antwerp-trainer Mark van Bommel aan. “Maar je ziet het wel meer. Er wordt een blok gezet (wat Onyedika deed, nvdr) en daar komt dan een reactie op. Ik ga dit niet opdragen aan mijn spelers want niet iedereen kan 90 minuten spelen zonder nog een kaart te krijgen.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Janssen pakte na amper drie seconden zo de snelste gele kaart ooit in de Jupiler Pro League. Het vorige record stond volgens Eleven DAZN-commentator Michael Van Vaerenbergh op naam van Felipe Abner van RWDM. De Braziliaanse verdediger kreeg in de Brusselse derby tegen Anderlecht al na zeventien seconden geel voor een arm in het gezicht van Theo Leoni.

Sommige spelers kregen al na drie seconden een gele kaart maar dat was dan na een invalbeurt wat minder opmerkelijk is dan na een aftrap zoals het Janssen overkwam.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

© Isosport

© BELGA

© BELGA

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer