‘Het Verzet’ krijgt tweede leven in Seefbierbrouwerij

Het Verzet, de gigantische houten constructie die vorig zomer naast Café Le Tour aan het Noordkasteel stond, verhuist permanent naar het terras van café De Seefhoek in de Seefbierbrouwerij.

rvre

Brouwerij Café De Seefhoek aan de Seefbierbrouwerij op het Eilandje beschikt over een ruim terras. Op dat terras is nog plaats genoeg voor een creatieve invulling.

De uitbater van het café aan de brouwerij en van café Le Tour aan het Noordkasteel, Thierry Lavender, geeft daarom Het Verzet een tweede leven aan de brouwerij. “Vorige zomer werd Het Verzet tijdelijk opgebouwd aan het Noordkasteel. Radio Centraal zond uit vanuit de constructie en er zat ook limonademakerij in”, weet Thierry.

De installatie op de juiste plaats krijgen, had veel voeten in de aarde vorig jaar. “De constructie werd eerst aan de verkeerde kant van het fietspad aan het Noordkasteel, aan de kant van de Schelde, geplaatst. Waterwegen en Zeekanaal verplichtte ons om ze te verplaatsen. Daarom hebben we hulp opgeroepen om het loodzware ding aan de andere kant van het fietspad te zetten. Op onze oproep kwam zo’n honderdtal mensen af. De verhuis zag er spectaculair uit. Die dag kreeg de installatie ook de naam Het Verzet.”

Na de zomer werd de houten constructie opnieuw gedemonteerd. “Ze bestaat nog, dus waarom ze niet opnieuw in elkaar zetten, bedacht ik me. Nu liggen de verschillende delen al aan het terras van de brouwerij. We zijn deze week opnieuw op zoek naar vrijwilligers om mee te helpen. We kunnen nog hulp gebruiken bij het vernissen, schuren en schilderen. Volgende week maandag en dinsdag zoeken we ook een paar sterke helpers om de constructie opnieuw helemaal op te bouwen in ruil voor een frisse pint. Het Verzet moet steviger dan ooit in elkaar zitten, want we willen het een permanente plaats geven buiten.”

De precieze invulling van de installatie is nog niet duidelijk. “We kunnen opnieuw radio maken of er liveoptredens in organiseren. De toren is multi-inzetbaar. Graag zou ik op termijn ook een soort waterpartij maken onder Het Verzet en het terras aankleden. Nu ziet het er nog te veel uit als een militair paradeplein.”