De deelnemers in 2023.© Gregory Van Gansen / Imagetting

Jong Keukengeweld keert terug: Horeca Vlaanderen organiseert in eigen beheer

Antwerpen -

Goed nieuws voor jongeren die graag eens culinair lunchen of dineren voor een prijsje: in het najaar van 2024 zal de veertiende editie van Jong Keukengeweld plaatsvinden. De organisatie gaat nu op zoek naar chefs die willen deelnemen.

Bert Provoost

Al meer dan een decennium lang mag Jong Keukengeweld zich ‘de maïzena’ tussen aanstormend keukentalent en jonge enthousiaste foodies noemen. In 2023 schoven nog bijna 45.000 jongeren hun benen onder tafel bij de beste zaken in Vlaanderen en Brussel.

Achter het initiatief zaten Horeca Vlaanderen en Toerisme Vlaanderen, maar de samenwerkingsovereenkomst tussen beide partijen liep eind 2023 ten einde. Dat zorgde voor ontgoochelde reacties bij de chefs.

LEES OOK. Jong Keukengeweld stopt (voor even), sommige chefs doen op eigen houtje voort: “Het menu lag toch klaar en de wijn was al gekocht”

De sectorfederatie ging aan de slag om het project onder haar eigen vleugels te kunnen nemen. “Horeca Vlaanderen gaat dit nu volledig in eigen beheer organiseren. Een sterk merk als Jong Keukengeweld, dat vorige editie meer dan 45.000 jongeren culinair liet genieten, moet je gewoon koesteren. Daarom zijn we trots om vandaag de nieuwe start en de oproep voor het nieuwe collectief te kunnen aankondigen”, zegt Matthias De Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen.

“De doelstelling van Jong Keukengeweld blijft dezelfde: jongeren op een toegankelijk manier laten kennismaken met onze Vlaamse jonge culinaire talenten. Hiermee willen we culinaire fans van onze Vlaamse gastronomie voor het leven creëren”, zegt De Caluwe.

Selectie

Om al die hongerige jongeren een plaats te geven aan tafel is Horeca Vlaanderen op zoek naar chefs van 35 jaar of jonger, die vinden dat gastronomie voor iedereen toegankelijk moet zijn. Je aanmelden als chef kan op www.jongkeukengeweld.be voor 5 juni. Daarna gaat een jury op pad om de selectie te maken.

Bij de laatste editie in 2023 werden 54 jonge topchefs geselecteerd, waarvan 11 uit de provincie Antwerpen.