An, onderneemster en oprichtster van Kona35.© Hélène Baccaert

An opent Kona35: “Soms moeten we gewoon even zijn”

Duffel -

In een maatschappij waar stress en hectiek vaak de boventoon voeren, is het vinden van innerlijke rust en balans een waardevolle zoektocht. An, een bezield onderneemster, deelt haar reis naar zelfontdekking en het creëren van rust in haar praktijk Kona35.

Hélène Baccaert

Met een achtergrond van bijna twintig jaar ervaring in communicatie en marketing, na haar studies psychologie, heeft An haar weg gevonden naar een holistische benadering van welzijn. Na een persoonlijke zoektocht die haar langs de paden van chakra healing en reiki leidde, ontdekte ze de kracht van het in balans brengen van lichaam en geest door middel van energiewerk.

Bij Kona35 biedt An een scala aan behandelingen aan, waaronder chakra healing, klankmassage en reiki, die allemaal gericht zijn op het herstellen van de natuurlijke energiebalans van het lichaam. “De chakra’s zijn eigenlijk energiepunten in je fysieke lichaam”, legt An uit. “Als er één geblokkeerd zit, kan de energie niet meer vrij stromen, en dat kan leiden tot allerlei klachten en onevenwichtigheden.”

Ook klankschalen, al eeuwenlang gebruikt voor meditatie en genezing, vormen een integraal onderdeel van de behandelingen bij Kona35. “De klankschalen werken op twee manieren”, legt An uit. “Het geluid brengt je zenuwstelsel tot rust, terwijl de trillingen diep doordringen in je lichaam, vergelijkbaar met een massage van binnenuit. Je kan de trillingen niet alleen horen, maar je voelt ze ook. Ons lichaam bestaat voor 70 procent uit water en daardoor kunnen de trillingen diep doordringen en de cellen in beweging brengen.”

Bij Kona35 kan je terecht voor verschillende behandelingen van chakra healing tot voetreflexologie.© Hélène Baccaert

Naast klankschalen maakt An ook gebruik van kristallen die elk hun eigen unieke vibraties en helende eigenschappen hebben. “Kristallen moet je altijd op intuïtie kiezen”, weet An. “Je merkt vanzelf welke kristal bij je past en welke energie je nodig hebt.”

Maar het aanbod van Kona35 gaat verder dan alleen energiewerk. An biedt ook voetreflexologie aan, een eeuwenoude techniek die gelooft in de verbinding tussen de verschillende delen van het lichaam en reflexzones op de voeten. “Door het bewerken van de reflexzones op je voeten wordt de bloedcirculatie en het zelfhelend vermogen van het corresponderende gebied gestimuleerd.”

Litotherapie

Momenteel volgt An ook nog een bijkomende opleiding lithotherapie. “Het is een alternatieve energietherapie die werkt met stenen, kristallen en mineralen”, legt An uit. “De vibrerende eigenschappen van de stenen verbeteren je fysieke, mentale en emotionele gezondheid.”

Het creëren van een veilige en gastvrije omgeving staat centraal bij Kona35. Gevestigd in Ans eigen huis, straalt de praktijk een sfeer van rust uit. Kona35 heeft zijn naam niet gestolen. “Mijn huis staat op de hoek van de straat en is nummer 35. Kōna is Sanskriet voor ‘hoek’.”

Het logo van Kona35, een chrysant, draagt ook een diepe symboliek. “Hoewel het vaak geassocieerd wordt met Allerzielen en Allerheiligen, staat de chrysant volgens de astrologie symbool voor jeugdigheid, onschuld en puurheid, waardoor het een passend symbool is voor de holistische benadering van Kona35”, vertelt ze. “Daarnaast is het ook mijn geboortebloem. De keuze voor mijn logo was dus snel gemaakt.” De kers op de taart is dat de chrysant getekend werd door Ans broer.

Met Kona35 wil An anderen helpen om dichter bij zichzelf te komen. “Soms moeten we gewoon even zijn.”

Voor het volledige aanbod of om een afspraak te maken kan je terecht op studiostil.be/kona35.

Naast klankschalen maakt An ook gebruik van kristallen.© Hélène Baccaert

An heeft zich verdiept in een holistische benadering van helen.© Hélène Baccaert

Het logo van Kona35, een chrysant, staat niet alleen voor jeugdigheid, maar is ook Ans geboortebloem.© Hélène Baccaert

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Net Open