Filip Peeters toont zijn naaktfoto voor ‘Het perfecte plaatje’: “Korte pijn: de broek af”

© Fotomontage GVA

In Het perfecte plaatje op Play 4 proberen een aantal bekende Vlamingen een vakjury te imponeren met hun foto’s. Elke week krijg je hier exclusief een bijzondere foto uit het programma te zien en lees je het verhaal erachter.

Hans-Maarten Post

“Onze opdracht was om een naaktfoto te maken, en daar kregen we modellen voor. Maar er werd ook een hoofdzonde aan gekoppeld. Ik kreeg ijdelheid. Hoe breng je dat in beeld? Dat is net zoals de vraag die je als acteur wel eens krijgt: kan je eens ijdelheid spelen, of gierigheid? Dat is onmogelijk. Je kan alleen actieve werkwoorden spelen. Zoals ‘wandelen’ of ‘wachten’. En dus bedacht ik: laat ik mezelf fotograferen, in plaats van mijn naaktmodel. Dat leek me zeer ijdel. Maar dat wilde wel zeggen dat ik bloot moest.

© Filip Peeters

Tja, rien à faire, korte pijn: de broek af, en dan ook nog mijn model erbij betrekken. Daar stond ik in mijn blote fluit. Gelukkig heb ik die nog achter het fototoestel kunnen verstoppen én was dat fototoestel groot genoeg. (lacht) Is het makkelijker als acteur om je gêne te overwinnen? Geen verschil, denk ik. Je smijt jezelf helemaal voor een goede foto, ook al word je daardoor bijzonder kwetsbaar. Die broek moet dus uit, zo simpel is het. Wat wel hielp: ik had een weddenschap afgesloten met presentator Manu Van Acker. Wedden voor drie garnaalkroketten bij Bistrot Du Nord in Antwerpen dat ik het durf? Hij geloofde het niet. Wel, we zijn ze inmiddels gaan eten, die beste garnaalkroketten van heel de wereld. Op zijn kosten.” (lacht)

Acteur Filip Peeters (61) is bij ons bekend van tv-reeksen en films zoals Salamander, De hel van Tanger en Loft. Hij regisseerde ook de langspeelfilm Wat mannen willen. Vorig jaar acteerde hij naast zijn vrouw An Miller in Assisen op Play 4, en zopas regisseerde hij de theatershow Assisen live – De kotmoord, die nog tot 16 juni te zien is in Antwerpen, Hasselt en Gent. Voor Het perfecte plaatje moesten de kandidaten deze keer een naaktfoto maken.

Het perfecte plaatje, Play 4, elke zaterdag om 21.15 uur, en ook op GoPlay

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer