woensdag 27 maart 2019 - Sport
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Plezier stond centraal tijdens de eerste training van de week. JEFFREY GAENS

2 dagen tot play-off 1

Vanaf vandaag bittere ernst

Plezier stond centraal op de eerste (en enige open) training van de week bij KRC Genk. De conditie werd onderhouden met verschillende spelvormen, enkele internationals maakten al (deeltijds) hun opwachting. Vanaf vandaag wordt het weer bittere ernst.

Bij de elf spelers die voluit gingen, zaten met Jackers en Maehle twee internationals. Zij vergezelden de thuisblijvers Vukovic, Gano, Lucumi, Fiolic, Dewaest, Seigers, Ito, Berge en Borges. Wouters, De Norre en Ingvartsen mochten halfweg afhaken, Heynen kreeg indoor een alternatieve sessie van Bram Swinnen.

Ook Samatta en Malinovskyi zijn al opnieuw in het land. De Oekraïner werd maandagavond in Luxemburg opgepikt door ‘wedstrijdscout’ Jos Daerden.

Uronen (enkel) traint nog steeds niet met de groep en is onzeker voor Anderlecht. Hetzelfde geldt voor Ndongala, die bij Congo niet in actie kon komen door een enkelblessure.

Vandaag start achter gesloten deuren de voorbereiding op de openingsmatch van play-off 1 tegen Anderlecht.

Internationals

Vijf internationals zijn dan nog niet van de partij. Vladimir Screciu won met de Roemeense U19 vlot van Azerbeidzjan: 4-0. Jakub Piotrowski verloor met Polen U21 een vriendschappelijk duel van Servië: 0-2. Joseph Aidoo trok in een oefenduel met Ghana aan het langste eind tegen Mauritanië: 3-1. Bij de Ghanese beloften kwalificeerde Joseph Paintsil zich ten koste van Gabon voor de laatste kwalificatieronde van de Afrika Cup. Maarten Vandevoordt won met de Belgische U17 van Bosnië Herzegovina: 1-0. Eind deze week wachten nog Noorwegen en Hongarije als tegenstanders voor de Genkse doelman. (mg/svc)

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws