Vrouw die xtc-pillen “verzamelde” moet 16 maanden naar de cel

Een 40-jarige vrouw uit Alken moet voor zestien maanden de cel in voor het dealen en bezit van drugs. “Die xtc-pillen? Ik verzamelde ze”, gaf ze als uitleg voor de rechter. Een 53-jarige vriend uit Bilzen moet voor twee jaar naar de gevangenis.

shde

Op 29 november werd de vrouw onderworpen aan een politiecontrole. Omdat de speekseltest positief reageerde op drugs, werd ze meegenomen naar het politiekantoor. Daar belde ze een 53-jarige vriend op om haar te komen oppikken. Toen die man zich zenuwachtig gedroeg, besloten agenten ook hem te controleren. De aangetroffen gsm’s werden uitgelezen. Gevonden berichten wezen al snel in de richting van afspraakjes voor het dealen van drugs.

5.183 xtc-pillen

Tijdens een huiszoeking bij de man thuis vonden agenten maar liefst 5.183 xtc-pillen. “Ik moest ze voor iemand bijhouden. In ruil kreeg ik 500 euro”, verklaarde de man maandag voor de Tongerse rechter. Bovendien lagen er ook 1.296 kamagrapillen, een soort viagra, in het huis verspreid. Tussen de twee matrassen in zijn slaapkamer troffen agenten een revolver aan. Een wapenvergunning had de man echter niet. Ook bij de vrouw was de huiszoeking positief. “Ik spaar xtc-pillen, noem het een collectie”, gaf zij als uitleg. Verder gaf ze wel toe dat ze soms drugs uitdeelde aan mensen die klusjes voor haar deden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer