themabeeld Hongarije.© Shutterstock / Tupungato

Twee doden en vijf vermisten na botsing op de Donau in Hongarije

Bij een botsing tussen een cruiseschip en een motorboot op de Donau in Hongarije zijn twee doden gevallen. Er zijn vijf vermisten naar wie reddingswerkers nog zoeken, meldt de politie.

blg
Bron: BELGA

De politie kreeg zaterdagavond een melding binnen van een man die met een bloedend hoofd was gevonden in de buurt van het dorp Veroce, ongeveer 55 kilometer ten noorden van Boedapest. Omdat de politie vermoedde dat de man betrokken was bij een bootongeluk, doorzocht ze onmiddellijk het gebied.

Tijdens de zoekactie werden de lichamen van een man en een vrouw ontdekt, samen met een kleine, beschadigde motorboot die aan land was getrokken. 

Aan boord van de boot zaten acht volwassenen. Vijf van hen, drie mannen en twee vrouwen, zijn nog vermist, verklaarde politiewoordvoerder Soma Csecsi op een persconferentie.

Volgens de autoriteiten bevond zich op het moment van het ongeval een cruiseschip in de zone. De politie onderschepte vervolgens een cruiseschip dat beschadigd was ter hoogte van de stad Komarom.

Er is een strafrechtelijk onderzoek ingesteld tegen onbekenden voor het hinderen van het rivierverkeer, waardoor verschillende mensen om het leven zijn gekomen.

De oorzaak van het ongeval is nog onduidelijk.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER