© EPA-EFE

New look Duitsland raakt pas na mistasten van ex-Anderlecht-speler aan gelijkspel tegen Servië

Vernieuwing of niet, Duitsland kan ook in 2019 niet overtuigen. In een vriendschappelijke wedstrijd tegen Servië kon de wereldkampioen van 2014 pas dankzij mistasten van ex-Anderlecht-verdediger Uros Spajic de openingstreffer van Luka Jovic ongedaan maken. Zondag wacht met de EK-kwalificatiematch tegen Nederland het echte werk.

Wim Conings

Zonder ouderdomsdekens Hummels-Boateng-Müller en met Toni Kroos op de bank nam Duitsland het woensdagavond in de Volkswagen Arena van Wolfsburg op tegen Servië. Met jongens als Lukas Klostermann, Jonathan Tah, Marcel Halstenberg, Julian Brandt, Kai Havertz, Leroy Sané en Timo Werner in de basis.

De enige wereldkampioen van 2014 die nog aan de wedstrijd mocht beginnen, moest zich al na 12 minuten beteuterd omdraaien: Duits doelman en kapitein Manuel Neuer werd al vroeg geklopt door een kopbal van Servisch spits Luka Jovic, doelpuntensensatie bij het… Duitse Eintracht Frankfurt. Die Mannschaft moest onder een striemend fluitconcert de kleedkamers in.

© Christian Charisius/dpa

Met de inbreng van Marco Reus halfweg vonden de troepen van Joachim Löw echter een nieuwe adem. Het regende aanvallen richting het doel van de bezoekers. Een alomtegenwoordige Leroy Sané zaaide met zijn rushes paniek. Ilkay Gündogan, kapitein nadat Neuer was gewisseld voor Ter Stegen, zag een gemaakt doelpunt van de lijn gekeerd.

Ex-Anderlecht-speler heeft hand in Duitse gelijkmaker

De gelijkmaker kwam er evenwel na Servisch mistasten: Uros Spajic (ex-Anderlecht) speelde onzorgvuldig in en de bal kwam in een mum van tijd voor de rechter van de ingevallen Leon Goretzka. Die omspeelde zijn man met flair en twijfelde niet: 1-1.

© REUTERS

Verder dan dat kwam de thuisploeg echter niet. In de slotfase gingen de poppen nog aan het dansen toen Sané het aan de stok kreeg met enkele heetgebakerde Serviërs. Invaller Milan Pavkov was kennelijk zo opgenaaid dat hij meteen uitpakte met een schandalige aanslag op de enkel van het goudhaantje van Manchester City - scheidsrechter Bobby Madden haalde meteen de rode kaart boven en floot dan maar snel af.

© REUTERS

Bij de bezoekers stond naast Uros Spajic ook Sergej Milinkovic-Savic (ex-Genk) in de basis en mocht Stefan Mitrovic (ex-AA Gent) invallen. Aleksandar Mitrovic (ex-Anderlecht) ontbrak door blessure.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Interlands