© TP/Facebook

Derde slachtoffer (38) van ongeval Noord-Zuidverbinding overleden

Didier Rigo is woensdag overleden in het Jessa Ziekenhuis. Dat bevestigt burgemeester Patrick Dewael. De 38-jarige Tongenaar raakte vrijdagnacht betrokken bij een zware crash op de Noord-Zuidverbinding (N74) in Hechtel-Eksel, waarbij eerder ook al Laurens Stas en Pieter Somers het leven lieten.

lmas

De drie Tongerse vrienden waren vrijdagavond op de terugweg van een optreden in Eindhoven toen hun Mazda om onduidelijke redenen over de middenberm van de N74 ging. Op het andere rijvak botsten ze frontaal op een Porsche die uit de tegengestelde richting kwam en later vuur vatte. Voor bestuurder Pieter Somers (31) kwam alle hulp te laat en ook passagier Laurens Stas (29) overleed de volgende ochtend aan zijn verwondingen. Didier Rigo (38) zat op de achterbank en vocht sinds zondag in het ziekenhuis voor zijn leven. Daar overleed hij woensdag.

Burgemeester Patrick Dewael bevestigde het overlijden van de Tongenaar. “Dit gebeuren is een zwarte bladzijde voor Tongeren. Nogmaals mijn deelneming voor alle families en vrienden.”

De afscheidsplechtigheid van Laurens Stas zal doorgaan op vrijdag 22 maart om 11.00 uur in Uitvaartcentrum Debay in Tongeren. Op zaterdag 23 maart om 10.30 uur vindt de wake voor Pieter Somers plaats in de OLV Basiliek in Tongeren.