© Rudi Clysters

Blaaskapel Flamicanka brengt eerste cd uit

Oudsbergen -

Tijdens het Flamicankafest op 12 mei stelde de jonge blaaskapel Flamicanka uit Oudsbergen haar eerste cd voor. Daarop staan de vijf nummers waarmee ze kampioen werden tijdens een internationale wedstrijd in het Duitse Stuttgart.

Rudi Clysters

Sinds de oprichting in 2020 rijgt Blaaskapel Flamicanka uit Oudsbergen de successen aan elkaar. In mei 2022 werden ze algemeen laureaat tijdens de Vlamo-wedstrijd voor blaaskapellen. In november vorig jaar werden ze kampioen tijdens de internationale wedstrijd Europameisterschaft der böhmisch-mährischen Blasmusik in Stuttgart in de afdeling Mittelstufe. De vijf nummers die ze toen voor de deskundige jury brachten, hebben ze nu ook op cd opgenomen, samen met nog een bonusnummer.

Op zondag 12 mei werd de cd voorgesteld aan het publiek in de Jan van Abroek zaal in Beek (Bree). Voor een volle zaal brachten ze enkele nummers van de cd, aangevuld met nummers uit hun nieuwe repertoire voor 2024. Voor deze gelegenheid werden de blaaskapellen Kemp'ner Musikanten uit Tielen en De Rozenbottels uit Haps (NL) uitgenodigd. En omdat het Moederdag was, kregen ook alle moeders in de zaal een klein cadeautje aangeboden.

De cd kopen kan via een van de leden, tijdens een van hun optreden, via een berichtje naar de Facebook-pagina van de blaaskapel of via een mailtje naar flamicanka@gmail.com. Wie blaaskapel Flamicanka aan het werk wil zien, kan terecht op het Vrijthof in Bree op zondag 23 juni om 13.30 uur tijdens het Sommerfest am Vrijthof.

https://www.facebook.com/blaaskapelflamicanka

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer