De plasticsoep in de oceaan.
Volledig scherm
PREMIUM
De plasticsoep in de oceaan. © AP

Tandenborstels van bamboe en ijsjes zonder verpakking: hoe Unilever het plastic monster aanpakt

Waterijsjes ‘naakt’ in een kartonnen doos of tandenborstels niet langer van kunststof maar van bamboe. Het zijn enkele voorbeelden van Unilever-merken die proberen het plastic verpakkingsmateriaal terug te dringen of helemaal te verbannen. “Maar het moet niet te ingewikkeld worden, dat accepteert de consument niet.”

4 reacties

  • Hans Schoen

    5 jaar geleden
    Unilever is een vd ergste soort hypocrieten op deze planeet. Milarden geld verdiend op desastreuse wijze od kap van onze planeet, de dieren en medemens? Dat ze hun palmoliehorror maar eens nachecken.
  • ringo van der pulst

    5 jaar geleden
    Pairi daiza gaat over van plastic rietjes naar herbruikbare bamboo rietjes.Je koopt een setje aan van drie stuks in een pochetje maar je kan ze hergebruiken.Moest ieder park dit doen scheelt hem dat in belgie alleen al enkele honderdduizenden rietjes in plastic.
  • marc Deglin

    5 jaar geleden
    vroeger waren alle tandenborstel van hout en zaten de ijsjes in papieren verpakking. de multinationals hebben fortuinen verdiend door over te schakelen op plastic. het zou dus normaal zijn dat ze er voor betalen om alles op te ruimen. en niet afkomen met iets "nieuws" dat vroeger al bestond.
  • Jakke Troost

    5 jaar geleden
    Waarom is alles wat in plastic verpacht is altijd goedkoper? Zelfs een brood van de supermarkt past in een papieren zak.