© Het Nieuwsblad

Dief krijgt spijt en schenkt truitje van overleden Belgische kampioen terug aan weduwe: “Mijn excuses, ik was dronken”

Goed nieuws voor Sandra Rasschaert, de weduwe van ex-profrenner Serge Baguet (47). Het wielertruitje van haar man dat gestolen werd op de Gentse Zesdaagse stak dinsdag in haar brievenbus. Vergezeld van een brief met excuses van de dief. De weduwe van Baguet is enorm opgelucht. “Vanaf nu blijft de trui in de kast.”

Hugo Coorevits, md

Begin dit jaar overleed Serge Baguet, voormalige Belgisch kampioen en ritwinnaar in de Tour, op 47-jarige leeftijd na een lange strijd tegen kanker. Zijn weduwe Sandra Rasschaert zette het droomproject van haar man - het Serge Baguet Cycling Center - met veel overtuiging verder. Vorige week bemande ze een promostand op de Zesdaagse van Gent. Op die stand hing het laatste wielertruitje van Baguet rond een pop, om reclame te maken voor de wielerstages. “Zo heb ik altijd het gevoel dat Serge dicht bij mij is. Het is het laatste truitje waarin hem heb zien fietsen. Ik ben er extreem aan gehecht”, vertelde Rasschaert.

Maar afgelopen donderdagavond werd het truitje van de paspop gestolen in het Gentse Kuipke door een groep jongemannen. Daarop plaatste Sandra een oproep op Facebook. “Liefste dronkaard, breng het terug, desnoods anoniem. Ik wil geen straf, geen bolwassing, ik begrijp ergens in welke omstandigheden zulke dingen kunnen gebeuren. Maar geef het gewoon terug. Het is niet zomaar een truitje. Ik word enorm triest als ik denk aan de diefstal.”

Een oproep die duidelijk niet in dovemansoren viel. Want vandaag zat de trui in de brievenbus van Sandra Rasschaert. Met een brief waarin de dief zijn excuses aanbiedt, vertelt dat hij en zijn makkers dronken waren en niet wisten dat de trui zoveel emotionele waarde had. “Ik ben ongelofelijk content”, vertelt de opgeluchte rennersvrouw. “Vanaf nu blijft dat truitje thuis in de kast.”

© Het Nieuwsblad

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wielrennen