© vdaa

Antwerpse hotels vol gestrande pendelaars na sneeuwellende

De hevige sneeuwstorm heeft gisterenavond ernstige problemen veroorzaakt op het openbaar vervoer. De Antwerpse hotels zaten vol met pendelaars die niet weg geraakten uit de stad en er noodgedwongen bleven overnachten.

vdaa

De Antwerpse politie moest duizenden pendelaars evacueren uit de tramstations, na de ontsporing van enkele trams en een defect aan de seininstallatie. “We staan hier in de kou en we weten niet hoe we thuis moeten geraken”, zegt Sandro (21) uit Lier. “Er zit niks anders op dan te voet van de Groenplaats naar het Centraal Station te stappen. Hopelijk kunnen we daar nog een trein nemen.”

Honderden reizigers waren gisterenavond gestrand. De Antwerpse politie kreeg meerdere oproepen van pendelaars die niet meer thuis of op hun bestemming geraakten. “Mijn schoonzus kan niet meer naar Hoogstraten. Er rijden geen treinen of bussen meer. Vannacht blijft ze bij ons overnachten”, zegt Inge, die in de buurt van Park Spoor Noord woont.

De hotels in Antwerpen deden gisteren gouden zaken. “Veel gasten die zouden vertrekken, zijn teruggekeerd omdat het openbaar vervoer plat ligt of omdat hun vlucht werd geannuleerd”, klinkt het bij Hilton op de Groenplaats. Bij Ibis-hotel werden ze ook geconfronteerd met tientallen onverwachte boekingen van mensen die de stad niet uit geraakten. Een aantal hotels, zoals het Crowne Plaza, waren volgens Booking.com volledig volzet.

Ook de Antwerpse schepen voor Stadsontwikkeling Rob Van de Velde (N-VA) stond gisterenavond beteuterd te kijken aan de bushalte op de Groenplaats. “Het is mijn huwelijksverjaardag en ik probeer niet te laat op de afspraak met mijn vrouw te zijn. Ik probeer een taxi te nemen, maar ze zijn allemaal volzet.”