© BELGAIMAGE

“Hij is de topfavoriet voor Roland Garros”: Novak Djokovic pakt uit met opvallende uitspraak over kwakkelende Rafael Nadal

Novak Djokovic ziet Rafael Nadal als de grootste kanshebber voor de eindzege op Roland Garros, het grandslamtoernooi in Parijs dat zondag begint. “Als je over Roland Garros praat en Nadal doet mee, dan is hij altijd de favoriet voor mij”, zei de nummer 1 van de wereld in Zwitserland, waar hij het ATP-toernooi van Genève speelt.

“Dit jaar is meer open. Casper Ruud is zeker een van de vijf spelers die kan winnen. Alexander Zverev, Andrey Rublev, Stefanos Tsitsipas, alle spelers die dit jaar een groot toernooi hebben gewonnen op deze ondergrond”, zag Djokovic nog een aantal kandidaten achter Nadal. “Na alles wat hij heeft gepresteerd op de banen van Roland Garros is het normaal, respectvol, om Nadal als topfavoriet te noemen.”

Nadal won Roland Garros in 2005, 2006, 2007, 2008, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2017, 2018, 2019, 2020 en 2022. In totaal leed de Spanjaard slechts drie nederlagen op het gravel in Parijs, waarvan twee tegen Novak Djokovic en eentje tegen de Zweed Robin Söderling. Djokovic won Roland Garros zelf in 2016, 2021 en vorig jaar. In totaal ging hij in Parijs zeven keer onderuit tegen de Mallorcaan. In grandslamtitels is het 24-22 voor de Serviër en in onderlinge ontmoetingen 30-29 voor Djokovic.

Djokovic ziet zichzelf achter Nadal

Het was Djokovic niet ontgaan dat de 37-jarige Nadal, die veertien keer het toernooi in Parijs op zijn naam schreef, al geruime tijd kwakkelt met zijn fitheid. “Natuurlijk is zijn niveau een beetje anders, maar het is Roland Garros en het is Nadal. Daarna ben ik misschien favoriet, als ik me goed voel en goed speel”, aldus de 36-jarige titelverdediger, die drie keer in Parijs won.

Nadal verloor bij zijn rentree in Barcelona in de tweede ronde van Alex de Minaur. In Madrid haalde hij de vierde ronde, maar verloor in die fase van het toernooi van de Tsjech Jiri Lehecka. In Rome kreeg de gravelkoning in de tweede ronde klop van Hubert Hurkacz.

Djokovic werd vorige week in Rome al in de derde ronde uitgeschakeld en maakte zich na afloop zorgen, nadat hij eerder een waterfles op zijn hoofd had gekregen. Hij was van plan om zich voor Roland Garros te laten onderzoeken.

© AP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer