© BELGA

Podiumplaats in Veenendaal doet Marthe Truyen dromen van nieuwe zege in Antwerp Port Epic: “We gaan voor de zege, wie maakt niet uit”

Marthe Truyen behaalde vrijdag, met een derde plaats in de Veenendaal-Veenendaal Classic, haar beste resultaat van het seizoen. Een prestatie die de wielrenster uit Bevel doet dromen van een nieuwe zege in de Antwerp Port Epic zondag. “We gaan voor de zege, wie maakt niet uit”, gaat ze voorzichtig om met haar favorietenrol.

Leon Ceulemans

Marthe Truyen geniet al een heel seizoen van een uitstekende conditie, maar dat leverde haar nauwelijks vruchten op. Tot vrijdag, toen ze in Nederland, in de Veenendaal-Veenendaal Classic, als beste landgenote op een fraaie derde plaats eindigde.

“De winnares was al bekend alvorens we de finale ingingen”, kadert ze haar beste resultaat van dit seizoen. “Riejanne Markus was al een tijdje buiten schot, zodat in het peloton alleen nog voor de tweede plaats strijd werd geleverd. We trokken de kaart Julie De Wilde, maar bij het nemen van een laatste rotonde werd die door een val opgehouden. Ik zat aan de andere kant en kon, uitstekend gepiloteerd door Sanne Cant, vol meesprinten. Het verschil met de tweede (de Italiaanse Barbara Guarischi, red.) was gering, maar toch ben ik uiterst tevreden met mijn eerste podiumplaats in één jaar tijd.”

Haar prestatie doet de renster van Fenix-Deceuninck dromen van nog meer in de Antwerp Port Epic, die zondag om 10.30 uur start. Twaalf maanden geleden behaalde Truyen er (voorlopig) haar enige zege bij de elite.

“Nog beter doen dan vrijdag zou natuurlijk heel mooi zijn”, pikt Marthe Truyen daarop in. “Zeker als ik opnieuw zou kunnen winnen. Toch wil ik niet voorbarig zijn. Dat we met onze sterke ploeg een gooi naar de zege willen doen, daar moeten we niet moeilijk over doen. Maar wie uiteindelijk met die eer gaat lopen, dat maakt niet uit. In die zin zal de koersontwikkeling veel moeten uitwijzen. In zo’n wedstrijd is de kans op materiaalpech vrij groot en de uitslag dus heel onvoorspelbaar. Maar dat we er allemaal klaar voor zijn, dat staat buiten kijf.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen