Illustratiebeeld.© rr

Leerlingen Sint-Norbertus Instituut Antwerpen vliegen buiten op Buitenlesdag

Antwerpen -

De achtste editie van de Buitenlesdag vindt op donderdag 25 april plaats. MOS moedigt alle leerkrachten aan om die dag met hun leerlingen naar buiten te gaan. Ook het Sint-Norbertus Instituut in Antwerpen doet mee met een reeks buitenactiviteiten.

Ongeacht de grootte van de school of de locatie, MOS (Milieuzorg Op School) stimuleert alle scholen om naar buiten te gaan. “Buiten leren verbetert niet alleen het welzijn van de leerlingen, maar heeft ook een positieve invloed op hun betrokkenheid bij de lesstof. Kinderen kunnen buiten beter hun energie kwijt en ontwikkelen op latere leeftijd een sterkere band met de natuur”, klinkt het bij de organisatie. 

Het Sint-Norbertus Instituut doet mee aan deze dag en heeft verschillende buitenlesactiviteiten gepland. Gedurende de hele week van 22 april zullen verschillende leraren op de campussen meer buitenlessen geven. Op Buitenlesdag zelf wordt er aangemoedigd om massaal naar buiten te gaan.

Een belangrijk onderdeel van de buitenactiviteiten is het gebruik van de app ObIdentify van Natuurpunt. Leerlingen worden aangemoedigd om wilde dieren en planten vast te leggen met hun camera en zo meer tijd buiten door te brengen. (ND)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners