Kabinet trekt miljoenen uit voor werkcentra in hele land

Nieuws
Het demissionaire kabinet trekt de komende jaren 86 miljoen euro extra uit om in het hele land werkcentra op te zetten. Dat zijn centrale loketten waar mensen hulp kunnen krijgen bij het vinden van een baan of de juiste scholing, en werkgevers bij het zoeken naar personeel.
anp
vrijdag 26 april 2024 om 15:42
Afbeelding
beeld anp

Dat melden de ministers Karien van Gennip (Werkgelegenheid) en Carola Schouten (Participatie) aan de Tweede Kamer. "We hebben elkaar hard nodig op de arbeidsmarkt", zegt Van Gennip. "Dat geldt voor mensen die nu nog aan de kant staan of hun baan dreigen te verliezen, maar ook voor werkgevers die personeel zoeken."

Er zijn nu acht regio's met een werkcentrum, waarin overheidsinstanties, UWV, gemeenten, bedrijven, vakbonden en onderwijsorganisaties samenwerken. Het kabinet wil dat deze centra er in alle 35 arbeidsmarktregio's komen. Op andere plekken is het aanbod namelijk te versnipperd en weten mensen niet altijd waar ze moeten aankloppen, aldus de ministers.

"Wij zijn heel blij dat wij dankzij de structurele financiering extra mogelijkheden krijgen om mensen te helpen en ondersteunen met vragen over werk en scholing op één herkenbare plek", zegt UWV-bestuurslid Nathalie van Berkel. "Op deze manier wordt het voor iedereen duidelijk waar zij terechtkunnen voor hulp."

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Nintendo komt met opvolger Switch

De Japanse spelcomputerfabrikant Nintendo komt binnenkort met een opvolger van de Switch. Het is voor het eerst in negen jaar dat Nintendo met een nieuwe spelcomputer komt.

Afbeelding

Hoge inflatie in 2023 kwam volgens DNB vooral door gestegen lonen

De hoge inflatie van vorig jaar kwam vooral door de gestegen lonen van Nederlandse werknemers. Ook de winsten van bedrijven droegen bij aan het oplopen van de prijzen, maar dat effect nam gaandeweg het jaar wel af.

Afbeelding

AEX gaat verder omhoog en nadert 900 puntengrens

De AEX-index op de aandelenbeurs in Amsterdam is dinsdag verder gestegen en nadert de 900 puntengrens. De hoofdgraadmeter op het Damrak eindigde maandag al op een nieuw slotrecord van 891,13 punten.

Afbeelding

Gegevens Britse militairen buitgemaakt bij grote hack

De Britse krijgsmacht is doelwit geworden van een grootschalige hack, melden Britse media. Volgens Sky News en de BBC was de hack het werk van China. De Britse minister van Defensie bevestigt dat er met grote spoed een database offline is gehaald.

Afbeelding

UvA-betogers zijn volgens advocaat onrechtmatig opgepakt

De zeker 125 pro-Palestijnse betogers die zijn aangehouden in het tentenkamp op de Roeterseilandcampus van de Universiteit van Amsterdam hadden niet opgepakt mogen worden. Dat meldt advocaat Willem Jebbink die veel van de gearresteerden bijstaat.

Afbeelding

Kamerleden bespreken in Suriname samenwerking met Nederland

China staat klaar om Suriname te ondersteunen als Nederland en andere westerse landen dat niet doen, waarschuwt Ruben Brekelmans (VVD) in Paramaribo, waar hij met een Tweede Kamermissie in gesprek ging met de president, ministers en experts.