Steff Schauvlieger was dit seizoen een van de sterkhouders bij Okapi Aalst.© Gregory Van Gansen

Basketbal BNXT League - Elite Silver : Okapi Aalst - Den Helder Suns

Steff Schauvlieger wil fans van Okapi Aalst nog een laatste keer in de watten leggen: “We gaan er een groot feest van maken”

Aalst -

In Leeuwarden ging Okapi Aalst met het kleinste verschil onderuit na een buzzer beater. Het was meteen de eerste nederlaag tegen een Nederlandse tegenstrever. Vrijdag willen de Ajuinen het seizoen in het Forum op een positieve noot afsluiten tegen Den Helders Suns.

Wim Redant

Steff Schauvlieger kijkt al uit naar de slotmatch. “We willen na de wedstrijd een groot feest bouwen met de fans. Uiteraard willen we eerst onze wedstrijd winnen. Op Den Helder hadden we het knap lastig, maar in de slotfase sloegen we wel een tienpuntenkloof. In Leeuwarden lukte dat helaas niet. Defensief beleefden we er een moeilijke eerste helft, wat leidde tot een 44-40-ruststand. We vertrokken wel al om 10.30 uur ’s ochtends, met een tussenstop om een hapje te eten, maar we hadden een busrit van ruim vier uur achter de rug. Offensief zat het voor rust wel nog snor, maar in de tweede helft sputterde de afwerking.”

De ontknoping bezorgde Okapi zure oprispingen wegens geknoei met de klok. Schauvlieger bracht de bordjes in evenwicht (66-66) met nog zes seconden te gaan. “Leeuwarden had de bal toch nog wel even in bezit vooraleer het de oversteek maakte. Toen Siebe Ledegen een fout maakte, bleek dat de klok nog steeds op zes seconden stond en dus niet aangezet werd. De refs moesten naar het scherm en manueel tellen of de fout nog binnen de tijd gebeurde. Zij oordeelden helaas van wel en de vrijworp werd omgezet. Het smaakt zuur om op zo’n manier te verliezen. We hadden de wedstrijd eerder naar onze hand moeten zetten. Voor rust hadden we strakker moeten verdedigen, al waren sommige korven wel de verdienste van de getalenteerde Leeuwardse schutters. Leeuwarden blijkt een sterke thuisploeg die voor eigen volk wel iets meer kan.”

© Gregory Van Gansen

Moeilijk seizoen

Steff Schauvlieger nam samen met aanvoerder Ivan Maras Okapi op sleeptouw in Leeuwarden. De Zottegemse guard is gebrand op een klinkende zege tegen Den Helder. “We kenden een moeilijk seizoen, al flirtten we met een stunt tegen Oostende en Limburg. In Elite Silver liep het een stuk beter, maar een ticket voor de play-offs konden we niet afdwingen. Tegen Den Helder moeten we een feest bouwen met de fans. Het zou leuk zijn om met ruim verschil te winnen. Het is wel nog afwachten of Tito Casero opgelapt geraakt. Tito blijft bij Okapi en dus worden sowieso geen risico’s genomen. Naar volgend seizoen toe spreekt het voor zich dat Ivan Maras er nog een jaar bijdoet na een knalseizoen. Ik hoop dat ook Lazar Mutic blijft, al hangt dat wellicht ook af van andere voorstellen. Mutic biedt niet alleen een meerwaarde op het terrein, maar is ook een geweldige kerel voor de groep.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer