© rr

FOTO. Wie liet varkenstong vol naalden achter op straat in Antwerpen?

De hond van een buurtbewoner aan het Kattendijkdok in Antwerpen merkte dinsdagnamiddag een wel erg luguber voorwerp op. Een grote varkenstong, vol gestoken met naalden, lag op het voetpad. De buurtbewoner belde onmiddellijk de politie.

brip

“Ik was met mijn hond aan het wandelen in de buurt van Bar Paniek, toen hij opeens begon te snuffelen aan een homp vlees op de grond”, vertelt de Antwerpenaar, “toen ik het van naderbij bekeek, zag ik dat het stuk vlees vol zat met naalden. Het zag er walgelijk uit.”

De verpakking van het stuk vlees lag ernaast. Daar was op te lezen dat het stuk vlees een varkenstong was. De buurtbewoner belde de lokale politie, die ter plaatse kwam om een proces-verbaal op te maken.

Wat de bedoeling was van de varkenstong of wie ze heeft achtergelaten, is voorlopig niet duidelijk. “Ik hoop dat het daar niet lag om honden bang te maken of te verwonden. Dat zou gevaarlijke taferelen kunnen opleveren. Heel wat honden lopen hier wel eens vrij rond”, klinkt het.

De buurtbewoner besliste om de foto te delen op Facebook, om andere wandelaars met honden te waarschuwen. Het bericht kreeg in een mum van tijd honderden bezorgde reacties. “Toen de politie klaar was met hun onderzoek, heb ik het meteen in de vuilnisbak gegooid”, zegt hij. “Ik hoop dat het de laatste keer is dat ik zoiets vind. Het is gewoonweg absurd dat zo’n ding zomaar op de straat ligt.”

(

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer