© Nicole Verstrepen

Sloop loopt vertraging op door asbest

De sloop van de panden vooraan op de Hoevensebaan loopt vertraging op. Er is bijkomende asbest aangetroffen, onder meer achter muren en in vloeren van de Behang- en Verfcentrale en van het Vogelenkot. Dat moet nu omzichtig verwijderd worden.

Nicole Verstrepen

De afbraakwerken zouden rond 21 december klaar zijn, maar die timing wordt niet meer gehaald en dat komt niet alleen door de hevige sneeuwval van vorige week.

"Het was bekend dat er asbest aanwezig was in de gebouwen, onder meer in de daken van de Behang- en Verfcentrale en café Vogelenkot. Maar er blijkt nu ook asbest te zitten achter muren en in vloeren. Het nemen van stalen, het analyseren en het verwijderen van de asbest neemt tijd in beslag", stelt diensthoofd communicatie Christophe Matthijssens,

De aannemer zal de giftige stof onder onderdruk verwijderen via afzuiging en filtering zodat er geen stofdeeltjes vrijkomen in de atmosfeer. De volksgezondheid wordt optimaal gegarandeerd. Na deze behandeling zullen de asbest platen zelf worden afgevoerd. Experts van de N.V. Belgische Asbest Verwijdering houden een flink oog in het zeil.

Verwacht wordt dat de sloop nu tot eind januari 2018 zal duren.

Nadat alle puin zal weggebracht zijn, komt er een nieuwe doorgang voor fietsers en voetgangers naar 't Bruggeske en worden 20 extra parkeerplaatsen gecreëerd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER