VIDEO. Hoogspanning aan het Lotto Park: ook na de match enkele schermutselingen, Thiago moest onder boegeroep stadion binnen

Union won op Cercle, en dus kan Anderlecht vanavond géén kampioen worden in eigen huis tegen Club. Wel kan paars-wit de rivalen uit Brugge uittellen voor de titel, mits winst. De Anderlecht-fans zakten dan ook ruim voor de aftrap al af naar het Lotto Park en lang duurde het niet voor het spel op de wagen zat. Club-spits Igor Thiago kreeg de volle laag bij aankomst aan het stadion en de politie moest verhinderen dat de supporters de spelersbus van blauw-zwart konden belagen.

Quinten Torfs

De geblesseerde Thiago reisde niet met zijn ploeggenoten af naar het stadion, en wandelde - zonder dat hij er initieel erg in had - door de menigte Anderlecht-fans. De Braziliaan, die dit seizoen niet meer in actie zal komen, moest het niet veel later ontgelden en kreeg heel wat boegeroep én bier naar het hoofd geslingerd.

Politie moet tussenkomen

Ook op het moment dat de spelersbus van Club arriveerde, werd het even warm nabij het stadion. De fans van Anderlecht probeerden erbij te geraken, maar de politie kon hen tegenhouden.

Ook na de wedstrijd waren er nog wat schermutselingen. Fans van Anderlecht kropen vanuit hun vak achter het doel in de business seats. Er waren een paar relletjes buiten het stadion wanneer fans van Anderlecht de bussen van Club Brugge probeerden te bereiken.

Er waren vooral veel schermutselingen tussen de eigen supporters. Eén fan werd neergeslagen en viel op het acherhoofd, maar is bij bewustzijn meegenomen naar het ziekenhuis.

MEER OVER Jupiler Pro League

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL