© Isosport

ONS OORDEEL. Schoofs matchwinnaar met pareltje en assist, ook Mechelse topschutter pikt doelpuntje mee

KV Mechelen heeft vlot de maat genomen van OH Leuven. Na een matige eerste helft vielen de drie doelpunten, waaronder een parel van Schoofs, na de rust. Dit zijn onze spelersbeoordelingen.

Thomas Franken

BASISELF

Yannick Thoelen 6

Kreeg na de 120 minuten in het bekerdebacle tegen Knokke zijn eerste minuten sinds eind oktober en hield de nul. Zag de humor er wel van in toen de fans zijn naam scandeerden om de strafschop voor de 3-0 om te zetten.

Keeper Yannick Thoelen hield zijn netten schoon.© Isosport

Sandy Walsh 6

Legde heel wat meters af op zijn rechterflank. Kreeg op de helft van de tegenstander schijnbaar vaak de bal, maar daar kwam weinig gevaar uit.

Munashe Garananga 7

Herpakte zich na enkele moeilijke weken, ook om persoonlijke redenen. Hield het aantal risicoballen deze keer tot een minimum beperkt. Hield in het absolute slot nog de nul.

David Bates 7

Toonde zich andermaal een ijzersterke verdediger, haalde zijn beste tackles nog maar eens boven.

Daam Foulon 6

Speelde een onopvallende eerste helft. Zijn zwakke schot met links was verre van een bedreiging. In de tweede helft probeerde hij het van dichterbij, maar werd hij gehinderd door ploegmaat Bassette.

Ngal’ayel Mukau 6

Voetbalt al een tijdje op een gemiddeld niveau, misschien een teken dat we de sterke prestaties van de nog altijd maar 19-jarige Antwerpenaar normaal zijn gaan vinden.

Rob Schoofs 8 (’90+4)

Wat een doelpunt alweer. De kapitein lijkt alleen maar beauty’s te kunnen maken. Daarna verwende hij het publiek nog eens met lekker hakje én met wat geluk (en een flaterende Russo) kreeg hij assist voor de 2-0 tot bij Bassette.

Kerim Mrabti 7 (’90+4)

Schotelde Schoofs de 3-0 voor met een knap staaltje tiki-taka, maar de aanvoerder werkte niet af. Zijn doelpoging scheerde langs de paal. Kreeg een herkansing vanop de stip, benutte die wél en blijft daardoor alleen Mechels topschutter.

© Isosport

Geoffry Hairemans 6 (’66)

Stuurde Storm goed diep bij de eerste grote kans van KV. Zat goed in de match met enkele frivole baltoetsen, maar zijn kaars leek in de tweede helft uitgedoofd, getuige wat balverlies.

Nikola Storm 6 (’66)

Had optimaal kunnen profiteren van de slipper van OHL-verdediger Russo, maar legde de 1-0 onbegrijpelijk naast het doel. Met versnellingen zoals alleen hij dat kan, zorgde de winger toch voor animo. Leverde de bal in bij Schoofs voor de 1-0, al deed die laatste het grootste werk.

Norman Bassette 7 (’90+4)

Nam actief deel aan het spel, zonder zich doelloos kapot te lopen zoals op Standard. Wanneer Russo een eerste keer aan het stuntelen ging, kon de spits het hoofd niet koel houden. De tweede keer was het wel raak. Lag aan de basis van de strafschop.

Invallers:

Mory Konaté (’66) 6

Viel zonder franjes in. Blijft al maanden professioneel nadat hij zijn basisplaats kwijt was geraakt aan Mukau.

Bilal Bafdili (’66) 6

Viel met vertrouwen in. Benutte de minuten die hij kreeg en besloot ook eens op doel.