Kleuterleider Thijs (38) blijft twee maanden langer in cel voor zware zedenfeiten

© rr

Onkerzele -

Meester Thijs (38), de kleuterleider die aangehouden werd voor zedenfeiten in basisschool De Springplank in Onkerzele, blijft twee maanden langer in de cel. Dat heeft de raadkamer vrijdag beslist en wordt bevestigd door het parket van Oost-Vlaanderen.

Chris Bosseloo, pma

De bal ging begin februari aan het rollen toen de politie voor een huiszoeking binnenviel in de woonplaats van meester Thijs in Nederbrakel. De kleuterleider van De Springplank in Onkerzele bij Geraardsbergen werd verdacht van kindermisbruik van een van zijn kleuters.

De man werd meegenomen voor verhoor en aangehouden voor het aanmaken en de verspreiding van kinderpornografische afbeeldingen en zedenfeiten op minderjarigen.

LEES OOK. Kleuterleerkracht meester Thijs blijft in de cel in zware zedenzaak

De afgelopen maanden raakte bekend dat de kleuterleider meerdere slachtoffertjes maakte in De Springplank. Speurders vonden op inbeslaggenomen computers en andere mediadragers beelden van kinderen terug, die de man op school van hen maakte.

LEES OOK. School stelt zich burgerlijke partij in zaak van zedenfeiten rond meester Thijs, maar krijgt nog geen inzage in dossier: “Kan nog maanden duren”

Onmiddellijk na de eerste aanhouding verklaarde advocaat Jeroen De Backer dat het leek alsof zijn cliënt niet doorhad waarmee hij bezig was. “Die bubbel is nu doorprikt en hij begrijpt dat hij behandeld moet worden”, zo luidde het. Sindsdien houdt de raadsman de lippen op mekaar.

LEES OOK. Al “meerdere slachtoffertjes” van meester Thijs geïdentificeerd: ouders werden ingelicht dat hun kind op beelden te zien is

Thijs D.W. zit sinds zijn aanhouding in de gevangenis, waar hij een speciaal regime krijgt en niet in contact komt met andere gedetineerden. Vrijdag besliste de raadkamer dat D.W. twee maanden langer in de cel blijft, zo bevestigt het parket van Oost-Vlaanderen. De advocaat van D.W., meester Jeroen De Backer, weigerde ook nu weer elke vorm van commentaar.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen