Direct naar artikelinhoud
Update

Dader schietpartij Diest kende slachtoffer niet persoonlijk, motief nog onduidelijk

De vrouw werd gisteren op klaarlichte dag neergeschoten in het ACV-kantoor van Diest.Beeld belga

De 36-jarige Pool die gisteren op klaarlichte dag een vrouw doodschoot in het ACV-kantoor in Diest, kende het slachtoffer niet persoonlijk. Zijn motief is echter nog onduidelijk. Dat meldt het parket van Leuven.

De vrouw werd gistermiddag neergeschoten in het ACV-kantoor in het centrum van Diest. Ze overleed ter plaatse aan haar verwondingen. " Volgens een getuige nam hij eerst een nummer, maar begaf hij zich vervolgens toch rechtstreeks naar de loketten, waar hij het slachtoffer om het leven bracht door twee schoten af te vuren", zegt het parket.

De dader richtte vervolgens zijn wapen nog op een andere ACV-medewerker, maar heeft niet meer geschoten en verliet het ACV-kantoor. Voorbijgangers zagen hem vervolgens de vlucht nemen op zijn motorfiets.

Collega slachtoffer herkende dader

De dader kon volgens het parket geïdentificeerd worden door een ACV-medewerker, aangezien hij klant was bij het betrokken ACV-kantoor. "Op basis van de persoonsbeschrijving gegeven door getuigen werd door de politie onmiddellijk na de feiten een klopjacht op de dader georganiseerd. Uiteindelijk heeft de dader zichzelf aangegeven in een politiekantoor van de politiezone Begijnendijk, Rotselaar en Tremelo (BRT)."

De dader is een 36-jarige man van Poolse nationaliteit. De man werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter en heeft de feiten bekend. Hij blijft verder aangehouden op verdenking van moord. "Het motief van de dader is nog steeds onduidelijk", zegt het parket, "maar hij zou het slachtoffer niet persoonlijk gekend hebben."

Er werd onmiddellijk een klopjacht georganiseerd, maar uiteindelijk heeft de dader zichzelf aangegeven bij de politie
Parket van Leuven

Bloemen uit solidariteit

Een tiental leden van het ABVV heeft deze namiddag uit solidariteit met het slachtoffer en haar collega's bloemen neergelegd aan het kantoor aan de Koning Albertstraat. "De moord op de vrouw is ook bij ons hard binnengekomen, zeker bij de medewerkers die in Diest dezelfde job uitoefenen", zei Steven Marchand, provinciaal secretaris van het ABVV Vlaams-Brabant. 

Naast socialistische kantoorbedienden die in Diest werken, bestond de groep uit medewerkers van het secretariaat van het ABVV-Vlaams-Brabant in Leuven.