Direct naar artikelinhoud
tv-tips

Een epische sciencefiction en 4 andere tips voor een geslaagde tv-avond

Matthew McConaughey in Interstellar.Beeld rv

Een film met overweldigende special effects of toch liever een klassiek epos met Liz Taylor? Dit zijn onze 5 tips voor een geslaagde tv-avond. Een volledig overzicht vindt u hier.

Furious 7

Première van dit zevende deel van de alsmaar lucratiever wordende Fast & Furious- franchise. Naast de spectaculaire stunts, knallende actie en exotische locaties wordt dit deel vooral overschaduwd door het overlijden van acteur Paul Walker. Zijn broers speelden stand-in en het resultaat is een mooi eerbetoon en afscheid aan Paul Walker.

DM Zapt

Krijg het beste van tv en Netflix via Messenger

Onze gratis chatbot DM Zapt is de beste manier om nieuwe series en tv-programma's te ontdekken:

Ja, ik wil tv-tips!

Om 20.25 uur op VTM.

Picasso's Last Stand

Aan de hand van herinneringen van zijn familie, hechte vrienden en mensen die Picasso in de jaren 60 in zijn leven toeliet, wordt een portret geschetst van de laatste jaren van de Spaanse schilder. Terwijl zijn gezondheid erop achteruitging, kreeg Picasso voor het eerst in zijn carrière zware kritiek te verduren. De laatste creatieve stuiptrekking van de oude Spaanse meester was er één van ongeziene seksuele en humoristische bravoure, met tal van provocerende werken waar de goegemeente geen raad mee wist.

Pablo Picasso.Beeld ANP

Om 22.00 uur op BBC TWO.

Cleopatra

Imposant epos dat twintig keer het budget overschreed en daarmee studio 20th Century Fox aan de rand van een faillissement bracht. De getrouwde Liz Taylor en Richard Burton kregen op de set een verhouding, met een enorm schandaal - en veel gratis reclame - als gevolg.

Om 20.40 uur op CAZ.

Elizabeth Taylor als Cleopatra.Beeld RV

Interstellar

Het idee voor deze epische sciencefictionfilm werd al in de jaren negentig in het leven geroepen door Kip Thorne, een theoretische natuurkundige die veel heeft bijgedragen aan de theorieën van zwarte gaten, zwaartekracht en de structuur van het heelal. Hij wou een zo waarheidsgetrouwe ruimtereis buiten ons melkwegstelsel weergeven en besefte toen dat special effects nog niet gevorderd genoeg waren. Pas in 2005 toonde Steven Spielberg interesse in het project, maar uiteindelijk ging de eer naar Christopher Nolan, die zijn eigen ideeën in het scenario verwerkte en Matthew McConaughey aansprak voor de hoofdrol. Vooral de prachtige special effects, waarvan er nog opvallend veel zonder de hulp van computers werden gecreëerd, en de overweldigende muziek van componist Hans Zimmer maken van Interstellar een niet te missen kijkervaring.

Om 20.25 uur op VIER.

Silent Witness

Silent Witness is een van de langstlopende detectivereeksen op de BBC. Het eerste seizoen werd reeds in 1996 uitgezonden en het twintigste was eerder dit jaar te zien op de Britse televisieschermen. Hoewel de de hoofdpersonages doorheen de jaren veranderden, bleef de opzet ongewijzigd. Professor in forensisch onderzoek Sam Ryan helpt Scotland Yard nog steeds bij het oplossen van misdaden. Een soort Britse CSI zou je kunnen zeggen.

Om 20.40 uur op Canvas. 

Amanda Burton als Sam Ryan.Beeld BBC